EPA/Fehim Demir
Milorad Dodik

Marko Šukalo, savetnik predsednika SNSD-a Milorada Dodika, i pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srpske, priveden je proteklog vikenda u Banjaluci zbog posedovanja kokaina i ekstazija i zbog toga će, kako stvari stoje, dobiti otkaz.

Mediji u Srpskoj objavili su u nedelju uveče da je tokom policijske racije u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci kod Šukala pronađena droga i da je on zbog toga priveden. Na saslušanju u policiji rekao je da je u pitanju droga za ličnu upotrebu. Šukalo je bio u društvu još nekoliko osoba, ali kod njih nisu pronađena nedozvoljena sredstva. Stiglo je i zvanično saopštenje iz banjalučke policije iz koga se vide detalji cele priče.

– Prilikom vršenja operativno-taktičke radnje racije zbog posedovanja opojne droge lišena su slobode tri lica i to A. P. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,40 grama bele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, M. Š. iz Gradiške kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,80 grama bele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi, i I. J. iz Banjaluke kod koga je pronađeno i oduzeto 0,83 grama zelene biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu – saopšteno je iz policije.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske uputio je zahtev Vladi za “udaljenje iz republičkih organa uprave Marka Šukala, pomoćnika generalnog sekretara za pravne i opšte poslove”.

– Zahtev je upućen zbog toga što je Šukalo svojim nedoličnim ponašanjem naneo štetu ugledu Vladi Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.

Vukanović otkrio slučaj

Cela stvar dospela je u medije nakon što je informacije o tome objavio na svom blogu Nebojša Vukanović, narodni poslanik. On je objavio da je Šukalo na saslušanju u policiju izjavio da je droga “namenjena za šmrkanje i lično korišćenje a ne preprodaju, da je zavisnik koji šmrče kokain i pije ekstazi”, posle čega mu je napisana prekršajna prijava, jer nema krivične odgovornosti pošto nije dilovao i prodavao drogu. Vukanović je naveo da je Šukalo Dodikov savetnik koji je postao poznat javnosti nakon što je nedavno objavio video pornografski snimak na kome vodi ljubav i snima sebe tokom čina.