EPA-EFE/Alejandro García
Ćavi Ernandez

Posle razgovora sa predsednikom Barselone Đoanom Laportom, Ćavi Ernandez je prihvatio da postane trener tog kluba, javlja dobro upućeni novinar Skaj Sporta Fabricio Romano.

Barselona će prvo proglasiti novog privremenog trenera. Gotovo izvesno će to biti sadašnji trener njihovog „B“ tima Serhi Barahun, a onda će posle novembarske reprezentativne pauze tim preuzeti Ćavi.

Legendarni fudbaler sada ugovora poslednje detalje oko raskida saradnje sa svojim aktuelnim klubom Al Sadom, u kome je pre dve godine počeo da radi kao trener.

Pretpostavlja se da će katarski klub tražiti obeštećenje od oko 1.000.000 evra, što ne bi trebalo da predstavlja problem za Barselonu.

Očekuje se da Laporta do kraja dana proglasi saradnju zvaničnom. Podsetimo, katalonski klub je sinoć uručio otkaz Ronaldu Kumanu posle poraza od Rajo Valjekana.

U sistem Barselone, sada 41-godišnji Ćavi došao je sa 11 godina i skoro celu igračku karijeru proveo je u matičnom klubu, sve do 2015. godine, kada je prešao u Al Sad.

Sa Barsom je osam puta bio prvak Španije i četiri puta prvak Evrope, uz tri trofeja u Kupu kralja. Sa Španijom je svetski prvak i dvostruki evropski šampion.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here