Dok je Srba na Kosovu nema kosovske države

0

"Zato je 17. marta pre šest godina izvršen pogrom sa ciljem da se završi etničko čišćenje Srba, a niko od organizatora ovog zločina protiv srpskog naroda nije kažnjen", ističe se u Koštuničinoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

 

Prema njegovim rečima, Kosovo nikad ne može biti država, već samo, kako je rekao, "privremena otimačina i uzurpacija uz pomoć stranih sila".

 

"Srbija je stara država koja zna da strane sile dolaze i odlaze sa Balkana a da srpska država sve to ipak nadživi. Zato smo u naš Ustav zapisali da je Kosovo sastavni deo Srbije i ta se istina ne može promeniti", istakao je Koštunica.

 

Poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 je jedini pravi lek u borbi protiv lažne države Kosovo, koji će dugoročno davati rezultate, dodao je lider DSS.

"Danas, kada se opominjemo strašnog zločina koji je pre šest godina počinjen nad Srbima, pravi je trenutak i da pošaljemo jasnu poruku da pokrajinu Kosovo i Metohiju, saglasno pravu, na međunarodnim skupovima može da predstavlja samo šef Unmika Lamberto Zanijeri", poručio je Koštunica.

On je ukazao da, ako je Slovenija zaboravila da se pridržava međunarodnog prava, obaveza je Srbije da je na to podseti, i uputi da Zanijerija pozove na skup u Kranju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here