Dokazi sa društvenih mreža

0

 

Rasuti delovi aviona: Žitelj Petropavlovke obilazi olupinu
 

Rusija je dosad jedina zemlja koja je obelodanila dokaze o padu malezijskog aviona nad Ukrajinom, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. Reagujući na tvrdnje američkih obaveštajaca da su avion greškom oborili proruski separatisti nedovoljno obučeni za korišćenje ruskih raketa, zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je rekao da "SAD dosad nisu dale nikakve dokaze o tome", podsećajući da se tvrdnje Amerikanaca oslanjaju na – poruke sa društvenih mreža na internetu! On je upitao Amerikance zašto su odbacili mogućnost da je avion oborila ukrajinska vojska.
Komentarišući optužbe da Rusija gomila snage na granici sa Ukrajinom, Antonov je naveo "devet slučajeva kada je u junu i julu ove godine ruska teritorija bila pod paljbom".
– Na našoj zemlji je eksplodiralo na desetine ukrajinskih granata. Namerno je pucano na saradnike graničnih prelaza. Poginuo je naš državljanin Andrej Šuljačev. Iza njega su ostale tri maloletne ćerke – kazao je Antonov. On je naglasio da se radi o provokacijama ukrajinske armije i podsetio je da je ruska strana uprkos tome ustala uzdržana.
– Ukoliko bi bilo pucano na teritoriju SAD sa susedne teritorije i, ne daj Bože, poginuo američki građanin, šta bi uradile SAD? Odgovor je jasan. Mi smo pokazali odgovornost i uzdržanost – dodao je Antonov.
Vašington se juče pridružio optužbama Kijeva na račun Moskve. Bela kuća je saopštila da je obaranje dva ukrajinska borbena aviona na istoku zemlje "deo obrasca ruskih separatista koji koriste rusko oružje kako bi ugrozili avione i dalje destabilizovali sukob".
 

Napao Putinovu ćerku

Gradonačelnik holandskog grada Hilversuma Piter Broertjes zatražio je da Marija, ćerka Vladimira Putina, bude deportovana iz Holandije, posle masovne pogibije Holanđana u Ukrajini. On je rekao da Marija (29) živi u gradu Vorshotenu, na jugu zemlje, sa svojim dečkom, poreklom Holanđaninom. Broertjes se kasnije na svom Tviter profilu izvinio i priznao da ono što je rekao "nije bilo mudro", ali je bio bespomoćan. Njegova izjava navela je Ukrajince, koji žive u Holandiji, da najave proteste ispred zgrade u kojoj živi Putinova ćerka. Zvanično, u Moskvi nikada nije potvrđeno da Marija Putina živi u Holandiji, iako se o tome već neko vreme spekuliše.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here