Tanjug/AP

Posle redovnih obaveza na terenu Đoković se ubrzo pojavio i pred kamerama Eurosporta gde je odgovarao na pitanja starijih teniskih kolega.

Seriju je otvorila Barbara Šet koju je zanimalo da li može da ga zove GOAT (najveći svih vremena)?

– Možete da me zovete Novak – rekao je Đoković kroz smeh i nastavio:

– Volim svoje ime, a to je kompliment za sve uspehe i ovo danas je kruna svega za sav naporan rad. Rekao sam pre početka ove sezone da želim da budem najbolji i da su grend slemovi najbitniji u ovoj fazi moje karijere. Ovo je uvek bio najteži turnir za mene i imao sam mnogo neuspeha – istakao je Đoković za Eurosport.

Tima Henmana je zanimalo kako se njegov um osećao u trenucima pritiska?

– Svi ste igrali na najvišem nivou i znate kada je pritisak veliki. Kada izgubiš to je skandal, očekuje se da dobiješ svaki meč. Bilo je mnogo sumnje i ja sam sumnjao u jednom trenutku, nisam imao dobru sezonu na šljaci. Grend slem je ono gde uvek želim da dođem do vrhunca. Uz pomoć tima, uspeli smo da se spremimo. Radili smo nedelju za nedelju. Volim da se takmičim na grend slemovima, igra se na tri dobijena seta. Meni se sviđa taj osećaj, pogotovo protiv ovih mladih momka. Neverovatni taj-brejkovi, skoro sat i po u prvom setu, to su velike borbe – istakao je najbolji teniser svih vremena.

Zvanično si najbolji u muškom tenisu, kako se osećaš, upitao ga je Mats Vilander.

– Hvala vam, osećam se sjajno. Bez sumnje. Titula u Australiji, povreda, nesavršen scenario što se tiče fizičkog stanja. Nemam više 26 već 36 godina, telo odgovara drugačije. Moram da kontrolišem ritam, da napadam. Šljaka je drugačija, moraš da igraš dobro u tranziciji, pogotovo protiv igrača kao što je Kasper koji se dobro kreće. Uspeo sam danas da izvučem svoj najbolji tenis i srećan sam zvog toga – rekao je Nole.

Da li si za 23. titulu spremio 23 flaše šampanjca?

– Moj tata voli da pravi slavlja, ali ne znam šta je planirao za večeras. Volimo da se opustimo, popijemo dobro piće i slušamo dobru muziku – zaključio je Đoković.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here