Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u polufinale Ju-Es Opena nakon što je u četvrtfinalu savladao Italijana Matea Beretinija sa 3:1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3).

Kao i u prethodnom meču, kao i u finalu Vimbldona, Novak je izgubio prvi set, ali je onda podigao nivo igre protiv Beretinija i odigrao onako kako ume.

Tokom prvog seta obojica tenisera su imala priliku za brejk koju nisu koristili. Novak je u par navrata uspevao da se izvuče, a onda napadne Italijana koji se takođe uspešno branio. Ipak, posle 5:5 Beretini dolazi u situaciji da okrene set u svoju korist, pravi brejk i dolazi do 7:5 i 1:0 u setovima.

U nastavku, Novak se ekspresno vratio u meč.  Beretini se prvo izvukao od 0:40 fantastičnim servisima. Uspeo je da neutrališe tri vezane brejk lopte, ali tu nije bio kraj.

Đoković je izborio još dve brejk lopte, napravio je dve greške, a onda je napravio brejk i poveo 3:1, a onda je iskoristio i novu šansu i brejkom se, sa 6:2, vratio u meč.

U nastavku, Novak je nastavio gde je stao u prethodnom setu. Osvojenim gemom na svoj servis, a onda i brejkom počinje novi set i stavlja do znanja Beretiniju da će morati dobro dase pomuči kako bi preokrenuo rezultat.

Tako je, ponovo došao do 5:2, a onda novim brejkom potpuno slomio Beretinija i poveo sa 2:1.

Do kraja meča, Novak nije imao većih problema i brejkovima, sa 6:3 samo je potvrdio pobeu i plasman u polufinale.

Ono što je posebno zanimljivo, tokom ea publika je bila naklonjena Beretiniju pa je srpski teniser u dva navrata gestikulirao “ne čujem vas”pokazivajući na uho i tek tada su se probudili njegovi navijači.

Đokovć će polufinalu igrati protiv Aleksandra Zvereva, četvrtog tenisera sveta iz Nemačke, što je i repriza polufinala Olimpijskih igara u kojem je Novak poražen posle velikog preokreta Nemca.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here