EPA-EFE/James Ross
Novak Đoković i Nik Kirios

Australijski teniser Nik Kirios pobedio je danas Srbina Novaka Đokovića 4:3 (5:3), 2:4, 10:9 na egzibicionom meču koji je odigran na Rod Lejver areni u Melburnu.

Ovom meču prisustvovalo je više od 15.000 navijača.

Đoković i Kirios su dobili ovacije navijača sa tribina tokom ovog revijalnog meča. Naš teniser je dobio aplauze sa tribina posle svakog poena.

Srpski i australijski teniser su tokom meča dobili i dubl partnere. Sa Đokovićem i Kiriosom su prvo igrali teniseri u kolicima. Potom su priliku da zaigraju sa vrhunskim teniserima dobila deca, mali Australijanac i devojčica poreklom iz Srbije.

Srpski teniser je tokom meča svojim atraktivnim potezima oduševio navijače, a u jednom trenutku je zaigrao i kolo.

Rezultat nije bio u prvom planu, a najvažnije je da kod Đokovića nije bilo vidljivih tragova povrede ni one zadnje lože koja ga je mučila u Adelajdu, ni one kolena zbog koje je prekinuo trening u sredu u Melburnu.

Posle deportovanja prošle godine bilo je bojazni kako će publika dočekati devetostrukog šampiona Melburna, međutim izlazak srpskog asa na teren dočekan je ovacijama. Novaku je ovo očigledno prijalo jer je bio izuzetno raspoložen tokom meča sa sada svojim prijateljom Nikom.

Prva dva seta su se igrala do četiri dobijena gema. Prvi je Kirios rešio u svoju 4:3 (5:3). Nijedan od igrača nije izgubio svoj servis gem, pa je odluka pala u mini taj brejku u kojem je Australijanac bio uspešniji.

Novak je u drugom setu odmah u prvom gemu došao do brejka i lako održavao stečenu prednost. Iako su se obojica trudili da uglavnom zabave publiku, bilo je i nekoliko pravih takmičarskih poena. Đoković je dobio ovaj deo igre 4:2 i ušlo se u super taj brejk.

Tada su se asovima pridužili po jedan igrač u kolicima, kao i devojčica srpskog porekla koja je igrala sa Novakom i jedan dečak, koji je bio partner Kiriosu. U pravoj egzibciji u kojoj je rezultat bio potpuno nebitan, a pobedio je Kiriosov tim 10:9.

Đoković i Kirios se nalaze u istoj četvrtini žreba i njihov obračun na Australijan openu je moguć u četvrtfinalu. Novak će u prvom kolu u utorak igrati protiv Španca Karbaljesa Baene.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here