Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je tokom prošlogodišnjeg US opena diskvalifikovan jer je pogodio sudiju pored terena lopticom u vrat, a i na ovogodišnjem takmičenju u Njujorku dogododila se slična situacija. 

Naime, u četvrtom setu proptiv Matea Beretinija Novak je vodio sa 3:1 i servirao. U tim momentima, ublika u Njujorku ga je izbacila iz takta toliko da im je ponovo pokazivao da ih ne čuje dobro, ali ono što je bilo zabrinjavajuće jeste to da lopticom umalo nije pogodio dečaka pored linije.

Beretini je u razmeni udaraca pogodio aut, Nole je odlučio da ipak udari lopticu koja je otišla u pravcu dečaka pored sudijske stolice. Ono što je dobro po srpskog tenisera je da ga nije pogodio.

U slučaju da je pogodio mališana, verovatno bi se susreo sa suspenzijom kao i prošle godine.  Ovaj Novakov potez komentarisao je i Džon Mekinro, četverostruki šampion US Opena koji sada radi kao komentator na ESPN-u.

– Novak bi trebalo da bude malo pažljiviji kada ovako nasumično baca teniske loptice – jasan je bio Mekinro.

Đoković je Beretinija dobio u četiri seta i u polufinalu će se sastati sa Alekaderom Zverevim od kog je pretrpeo bolan poraz nedavno u polufinalu Olimpijskih igara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here