EPA-EFE/ABIR SULTAN

Servirao je bombe Maksim Kresi, ali je Novak Đoković našao rešenje i savladao Amerikanca 7:6 (7:1), 6:4 za prolaz u treće kolo turnira Masters serije u Parizu.

Srbin je odigrao veoma kvalitetan meč i pored toga što je Kresi veoma dobro servirao. Srbin je bio strpljiv, malo je grešio i na kraju stigao do trijumfa bez mnogo muke, iako to rezultat ne pokazuje.

U prvom setu Novak je na svoj servis bio skoro savršen. Do taj-brejka je izgubio samo dva poena. Na drugoj strani jedine šanse za brejk imao je osmom gemu, kada je dva puta propustio po jednu brejk loptu. Međutim, u oba navrata Kresi je sjajno odigrao.

Ušlo se u taj-brejk u kojem je Novak apsolutno dominirao. Odmah je napravio mini brejk, a od 2:1 vezao je pet poena i stigao do prvog seta.

Đoković je na startu drugog seta imao još jednu šansu da oduzme servis rivalu, ali ponovo nije uspeo da je realizuje. Na svoj početni udarac je apsolutno dominirao i Kresi ni u jednom trenutku nije uspevao da ga ugrozi. Jedini brejk u meču viđen je u devetom gemu. Novak je konačno upasivio servis Kresija i sa nekoliko sjajnih poena stigao do 5:4. Naredni gem je lako dobio na oduševljenje prepunog Bersija i overio mesto u trećem kolu.

Za mesto u četvrtfinalu, Đoković će u četvrtak igrati sa boljim iz meča Hizler – Hačanov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here