EPA-EFE

Ruski lekar na Čukotki dao je predsedniku Vladimiru Putinu pozitivnu dijagnozu posle pregleda izvršenog u Okružnoj bolnici.

Putin je stigao u Anadir, glavni grad autonomne regije Čukotka, a pregledao ga je šef odeljenja Okružne bolnice Denis Klos. On je Putinovo stanje ocenio kao “izvrsno”.

– Veseo glas, veseo hod. Razuman je, razumljiv. Međunarodne političke vođe nisu mu ni blizu – prenela je ruska državna novinska agencija RIA Novosti Klosove reči.

Lekar je savetovao Putinu više odmora, rekavši da odmor ima veliku ulogu u dugovečnosti. Takođe je uporedio zdravlje 71-godišneg Putina sa zdravljem američkog predsednika Džoa Bajdena.

– Životni uzrast ima snažan utjicaj na Bajdena. Iako se čini da zdravo živi i zdravo se hrani, godine su definitivno uzele danak – rekao je lekar.

Putin je stanovnicima Anadira kazao da se dnevno bavi sportom dva do dva i po sata.

– Najmanje dva sata, a nekad i malo više, jer tu je teretana, bazen, sve to zajedno, pa još tuširanje, dva i po sata – rekao je Putin dodavši da vežbanje treba da bude deo života.

– Makar jedan sat, pola sata. Svaki čovek treba to da zna i mora tome da posveti vreme – rekao je ruski predsednik, naglasivši da je to jedan od najvažnijih pokazatelja razvijenosti društva.

O Putinovom zdravlju se raspravlja godinama unazad. Stotine hiljada Rusa je u oktobru 2023. tražilo informacije preko najpopularnijeg pretraživača u zemlji Jandeksa, pošto se proširila vest da je Putin doživeo srčani udar, a o tome su pisali i neki svjetski mediji.

Predizborna Putinova turneja

Putin je krenuo na predizbornu turneju po Rusiji uoči predsedničkih izbora, koji su zakazani za 17. mart. Prema ustavnim promenama donetim pre početka rata u Ukrajini, Putin bi mogao da ostane na vlasti do 2036.

Ako pobedi i na ovim izborima, biće mu to peti predsednički mandat na mestu ruskog predsednika.

Agentstvo, nezavisna ruska medijska kuća specijalizovana za istraživačko novinarstvo, otkrila je 2023. da su pojmovi “mrtav Putin”, “umirući Putin” i “Putin umro” pretraživani više od 417.000 puta, a upiti o Putinovoj navodnoj smrti pojavljuju se u prvih 12 upita koji sadrže njegovo ime.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here