Bojana Lalović
„Embedded World 2024“

U Nirnbergu (Nemačka) je danas počeo jedan od najpoznatijih svetskih sajmova u oblasti tehnološke industrije „Embedded World 2024“ na kojem učestvuje i osam vodećih srpskih kompanija iz ove oblasti.

Ova sajamska manifestacija trajaće do 12. aprila a svoje proizvode i usluge u okviru nacionalnog paviljona Srbije predstaviće kompanije „MikroElektronika”,  „Veriest Venture Serbia” „High Tech Engineering Center”, „Digital Logic”, „RT-RK”, „Vtool”, „Meter&Control”, i „Nao.design”.

Pod sloganom „Powered by Intellect, Driven by Values“, kompanije iz Srbije nastupaju na ovom prestižnom događaju uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

„Cilj nastupa srpskih kompanija je istraživanje mogućnosti za saradnju i ulaganja u oblasti integrisanih sistema elektronike. Sajam ukazuje na rastuće interesovanje i potencijal za partnerstvo između Srbije i svetske tehnološke zajednice. Privlačeći profesionalce, stručnjake i entuzijaste iz celog sveta, sajam će prikazati najnovija dostignuća i inovacije u tehnologiji ugrađenih (embedded) sistema“, izjavila je Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS.

„Embedded World“ služi kao aktivna platforma za lidere u industriji, inženjere, programere i donosioce odluka da istražuju najsavremenija rešenja, razmenjuju iskustva i neguju saradnju, kaže Lalović.

„Sa preko 1.000 izlagača i procenjenih 30.000 posetilaca, događaj nudi sveobuhvatan pregled integrisane elektronike koji se brzo razvija“, dodaje ona.

Ovogodišnji fokus „Embedded World 2024“ je na održivosti, eko rešenjima i povezanosti koji će dominirati diskusijama tokom celog događaja, odražavajući sve veću integraciju embedded sistema u naš međusobno povezani svet. Izlagači će predstaviti inovativna rešenja edge computing tehnologija i IoT platformi dizajniranih da poboljšaju efikasnost, produktivnost i povezanost u različitim industrijama.

Pored izložbenih hala, „Embedded World“ nudi raznovrstan program konferencija, prezentacija, radionica, pružajući učesnicima značajan uvid u nove trendove, najbolje prakse i praktične primene tehnologija ugrađenih (embedded) sistema. Teme se kreću od sajber-bezbednosti i bezbednosti kritične infrastrukture do operativnih sistema u realnom vremenu i metodologija razvoja embedded sistema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here