Domaćini zahvalni i Srbima

0

Mirić, Mitrović i ŽErić sa predstavnicima verskih zajednica i vlade
 

Tako su domaćini imali priliku da se našim zemljacima i lično zahvale za učešće na manifestaciji "IDA" (među religijskog dijaloga i nedelje akcije), koja je održana u septembru prošle godine. Od naših tu su bili pravoslavni sveštenik Goran Erić i aktivisti "Svetog Save" Ljubiša Mirić i Vića Mitrović. Na prijem su pozvani i drugi koji su na bilo koji način bili uključeni u organizaciju projekta "IDA", koji je, inače, pored St. Galena, održan i u Altštetenu i Ucvilu.
 

Sve goste, a sa njima i predstavnike Srba, primila je Katrin Hilber, koja je u kantonu zadužena za kulturu i unutrašnju politiku, a ujedno i jedan od glavnih organizatora "IDA".

 

Ova priredba je organizovana već tri puta i brzo je postala tradicija. Po rečima organizatora, ona lanjska je imala rekordnu posetu jer se računa da je na raznim skupovima i priredbama bilo više od 15.000 ljudi.

 

Učestvovale su sve verske i religijske organizacije u kantonu St. Galen, brojna kulturna udruženja, među kojima i naš Srpski kulturni klub "Sveti Sava" iz Altštetena, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, kao i pojedinci koji su doprineli u realizaciji mnogobrojnih projekata.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 22. 1.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here