Dopunska istraga slučaja Slavka Ćuruvije

0

15 godina kasnije i ubistvo Ćuruvije i dalje nije rasvetljeno
 

"Krivično vanpretresno veće smatra da je u konkretnom slučaju potrebno u dopuni istrage ispitati određene svedoke, izvršiti sudsko – medicinska veštačenja, kao i dopunsko balističko veštačenje, kao i preduzeti ostale neophodne procesne radnje bliže određene u naredbi, a sve u cilju boljeg razjašnjenja stanja stvari", saopštio
je ranije u toku dana Viši sud.

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 6. juna optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti zbog sumnje da su ubili novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije ispred njegovog stana, 11. aprila 1999. godine. U tom trenutku sa njim je bila njegova nevenčana supuga Branka Prpa koja se od zadobijenog udarca u glavu onesvestila.

 

Optuženi su bivši načelnik Resora DB Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.

 

Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara i od tada su u pritvoru, Marković je na izdržavanju kazne, a Kurak je u bekstvu. Marković se tereti da je to delo izvršio u podstrekavanju, a ostali su optuženi kao saizvršioci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here