Na Gran priju bez Jovane Brakočević

0

 

Optimisti: Ognjenović, selektor Terzić, Nikolić i Rašić
 

Najbolje odbojkašice Srbije otputovale su za Nemačku, gde će sa domaćinom odigrati jedan zvanični i dva zatvorena prijateljska meča, a zatim će nastaviti put u Južnu Koreju, u kojoj se od 1. do 3. avgusta održava Gran pri
. Srbija i Nemačka će u petak od 19 sati u Vilsbiburgu odigrati zvaničnu prijateljsku utakmicu, dok će dva zatvorena duela imati na istom mestu u subotu i nedelju.
Naše odbojkašice će u ponedeljak, 28. jula, iz Nemačke otputovati za Hvaseong, gde će od 1. do 3. avgusta igrati na turniru Grupe B Prve divizije Gran prija, a selektor Zoran Terzić neće moći da računa na povređenu Jovanu Brakočević. Finalni turnir Gran prija biće održan od 20. do 24. avgusta u Tokiju. Na finalnom turniru učestvovaće pored domaćina Japana, četiri prvoplasirane selekcije posle Interkontinentalne runde i pobednik finalnog turnira Druge divizije.
Seniorke Srbije igraće četvrti put na Gran priju, na kojem su do sada osvojile dve bronzane medalje, 2011. i 2013.
Selektor Terzić se odlučio za sledeće odbojkašice – tehničari: Maja Ognjenović (Hemik Police, Poljska) i Bojana Živković (Ilerbankaši Istanbul). Korektori: Sanja Malagurski (Moliko Osasko, Brazil) i Ana Bjelica (Hemik Police). Libera: Suzana Ćebić (Lokomotiva Baku) i Silvija Popović (Volero Cirih). Blokeri: Nataša Krsmanović (Rabita Baku, Azerbejdžan), Milena Rašić (Kan, Francuska), Stefana Veljković (Galatasaraj Istanbul) i Nađa Ninković (Volero Cirih). Primači: Jelena Nikolić (Vakifbank, Istanbul), Brankica Mihajlović (Unilever, Brazil), Brižitka Molnar (Atom Trefl Sopot, Poljska) i Tijana Malešević (Agel Prostejov, Češka).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here