Drecun: Čije je Tužilaštvo – srpsko ili američko?

0

Drecun: Zaštitite me od brutalnih pritisaka i pretnji Tužilaštva

Drecun je u delu sednice predviđenom za poslanička pitanja rekao da je izložen "staljinističkim optužbama" i zastrašivanju od trenutka kada je od ministra pravde Nikole Selakovića zatražio odgovor da li je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić propisno izabran za tu funkciju.

 

Drecun je pokazao papire za koje tvrdi da su pisma Tužilaštva upućena stranim ambasadorima, u kojima se, između ostalog, govori i o njemu lično.

 

"To je napad na Narodnu skupštinu, to je sumarak parlamentarizma", ocenio je Drecun i dodao da je mandate dobio od građana, a ne od ambasadora.

 

Po njegovim rečima, iz Tužilaštva mu prete predistražnim postupkom, iako ima poslanički mandat.

 

On je upitao od kojih organa Tužilaštvo dobija saglasnost da stranim ambasadorima dostavlja izveštaje i da li uopšte znaju za te kontakte.

"Čije je Tužilaštvo za ratne zločine – srpsko ili američko i šta će Vlada Srbije i predsednica parlamenta da urade da mi omoguće da obavljam svoj poslanički mandat?", pitao je Drecun.

 

Predsednica Skupštine Maja Gojković zatražila je od Drecuna da joj pošalje sva dokumenta o tome i poručila da će mu odgovoriti u roku od 15 dana.

 

Drecun i Vekarić ukrstili koplja

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here