Druženje uz igru u “Kolu”

0

 

Funkciju potpredsednika obavlja Dejan Mitić, sekretar je Ivana Živanović, a blagajnik je Boban Marković.

 

Dugogodišnji koreograf Bruno Nikolić objašnjava da i sam naziv novoosnovanog kluba govori o njegovim glavnim ciljevima i aktivnostima, kojima će biti posvećen.
 

”To su pre svega igra i druženje. Cilj nam je da se prevashodno igra za publiku, a ne za takmičenja i razočarenja. Trenutno imamo oko četrdesetak aktivnih igrača i članova, a okupljamo gotovo 30 porodica. Radimo aktivno na uvežbavanju koreografija i folkloru, ali su nam planovi da proširimo aktivnosti i na druge sekcije i zato smo otvoreni za sve ideje i one koji žele da nam se pridruže u našem radu i druženju”, rekao je Nikolić.
 

On dodaje da je i odziv zainteresovanih na samom početku solidan, te da se nada da će vremenom biti još veći.
 

Kada je reč o članstvu kluba u Zajednici srpskih klubova u Beču i Savezu Srba u Austriji, Nikolić kaže da još nisu podneli zahtev za prijem, ali da će najverovatnije to da učine.
 

”Sada nam je najvažnije da igramo i družimo se. Za sada ćemo nastupati samo revijalno”, kazao je on.
 

Planovi kluba su takođe i da ubuduće organizuje priredbe, druženja i proslave.
Klub trenutno koristi prostorije u ulici Merzstrasse broj 74 u 15. bečkom okrugu, ali je u potrazi za novom lokacijom na kojoj će raditi, a koja će biti smeštena u ovom delu Beča.
 

Klub "Kolo" je otvoren za sve zainteresovane, koji bi želeli da mu se priključe i svi koji to žele mogu da se jave na broj telefona 0676-310-93-25.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 05.11.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here