pixabay.com

Šef makedonske diplomatije Bujar Osmani je trećeg dana rasprave u parlamentu o francuskom predlogu uputio poruku da država mora da ide napred.

Osmani je na društvenim mrežama uputio, kako kaže, poslednji apel poslanicima i podseća da su im građani dali poverenje da ne odustaju, već da im, kako kaže, obezbedimo bolju budućnost.

“Vreme je da se sakupe utisci, i da se obezbedi evropska budućnost za zemlju“, napisao je Osmani na Fejsbuku.

Podseća da je prošao period širokih konsultacija o francuskom predlogu, verovatno najširih na tu temu ikada. Konstatuje da konsultacije nisu bile lake, izazivale su, kaže, emitovne reakcije i na momente stvarale nervozu.

“Bez obzira koliko nam se dopadali ili ne, ma koliko glavobolje zadali, ove široke konsultacije su ipak bile produktivne i stvorile jasne linije opreza, ako želite smernice gde i kako dalje sa evropskim integracijama. Sve zabrinutosti prihvatam kao autentičan izliv razboritosti koji, kroz zaključke u skupštinama, sada postaje obaveza i za vladu, i za mene, i za ceo pregovarački tim. Razumeli smo poruku i spremni smo da odgovorimo na sve izazove”, poručio je Osmani i dodao da je sada vreme da se podvuče crta.

Pred nama je, kaže, mnogo posla i brojni izazovi.

“Ali ako nas je naša kratka moderna istorija nečemu naučila, to je da možemo da savladamo sve izazove, ma koliko složeni bili, i da nastavimo evropskim i evroatlantskim putem”, napisao je Osmani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here