Državni vrh preti Bošnjacima

0

Vlast preti Bošnjacima i tako širi atmosferu straha: Enis Imamović
 

U delu sednice parlamenta za postavljanje poslaničkih pitanja, Imamović je kazao da je najpre potpredsednik vlade Ivica Dačić putem medija uputio preteću poruku Bošnjacima, a istu pretnju u, kako je kazao u znatno oštrijem tonu dan kasnije ponovio je premijer Aleksandar Vučić, a posle njega i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

On je ocenio da zabrinjava to što je Vučić posebno naglasio asocijaciju na Republiku Srpsku (RS), na 61 opštinu i dva grada u RS u kojima je počinjen genocid i etničko čišćenje nad Bošnjacima.

 

Vučić: Sandžački političari da pripaze

 

"On (Vučić) se tada osvrnuo i na tri opštine u Sandžaku gde je represivnim merama režima promenjen nacionalni sastav u tim opštinama na štetu Bošnjaka", istakao je Imamović.

 

Poslanik je ocenio da se izrečene pretnje mogu tumačiti kao govor mržnje usmeren protiv Bošnjaka i sredstvo za širenje straha u vreme izborne kampanje za izbor BNV-a.

 

"Moraćemo da se zaštitimo od govora mržnje vrha države"

 

"Na ovaj način, ponovo se podstiče neprijateljstvo i netrpeljivost prema Bošnjacima. Kao direktan rezultat toga ovih dana iz drugih delova Srbije i sa ukrajinskih ratišta Bošnjacima Sandžaka stižu pretnje od militantnih grupa srpskih četnika, koji najavljuju dolazak i marširanje Novim Pazarom za 23. oktobar", rekao je Imamović.

 

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina održavaju se 26. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here