Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.

Đoković na prvom mestu ATP liste ima 9.990 bodova. Srpski teniser ima 1.130 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Italijana Janika Sinera, koji je sakupio 8.860 poena. Đoković je posle odustajanja Sinera od Mastersa u Rimu obezbedio prvo mesto na ATP listi najmanje do završetka Rolan Garosa.

Španski teniser Karlos Alkaraz je i dalje treći na ATP listi sa 7.345 bodova, dok je Rus Danil Medvedev četvrti sa 7.195 poena.

Nemac Aleksander Zverev je na petoj poziciji, dok je Rus Andrej Rubljov posle trijumfa na Mastersu u Madridu napredovao za dva mesta i trenutno je šesti na ATP listi. Iza njih su Norvežanin Kasper Rud, Grk Stefanos Cicipas, Poljak Hubert Hurkač i Bugarin Grigor Dimitrov.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je nazadovao za pet mesta i sada je 44. na ATP listi sa 1.050 bodova, dok je Miomir Kecmanović napredovao za osam pozicija.

Kecmanović je trenutno 58. teniser sveta sa 850 bodova, dok je Dušan Lajović na 64. mestu ATP liste sa 811 bodova. Hamad Međedović je napredovao za devet mesta i trenutno je 121. na ATP listi sa 522 boda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here