DS: Koštunica kriv za sporne privatizacije

0

 

Portparolka DS-a: Jelena Trivan

"Odgovore na pitanja ko je i kako došao do preduzeća i sa kakvim kapitalom Nikoliću će najbolje dati Koštunica", rekla je Trivan Tanjugu.

Reagujući na izjavu Nikolića da će Srpska napredna stranka ispitati neke sporne privatizacije, i da ima dokaza, kako je naveo, da su "mnogi članovi vlade učestvovali u privatizaciji", Trivan je rekla:

 

Prozvan: Vojislav Koštunica

"Istina je da su neki članovi vlade učestvovali u spornim privatizacijama.

 

S obzirom na to da je reč o članovima vlade Vojislava Koštunice i samom Vojislavu Koštunici, koji su danas koalicioni partneri Tomislava Nikolića, on sigurno vrlo dobro zna na koji način su on i njegovi najbliži saradnici rasparčavali imovinu Republike Srbije i stavljali je u ruke onih koji su danas na međunarodnim poternicama".

 

"Imamo dokaze!": Tomisav Nikolić

Trivan smatra da u tom smislu više nego ironično zvuči najava Tomislava Nikolića da će zajedno sa Koštunicom da ispita sporne privatizacije i da obori sadašnju Vladu Srbije koja je prva započela borbu protiv organizovanog kriminala na sistematičan i odlučan način.

Prema njenim rečima, Nikolićev program podrazumeva povratak na vlast "saradnika organizovanog kriminala", kako bi Srbija ponovo postala mirno utočište za sve one sa sumnjivim novcem koji se kriju od policije.

 

Kolundžija: Nikolić najavio preispitivanje Koštuničine politike

Šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da zalaganje lidera naprednjaka Tomislava Nikolića za preispitivanje privatizacije pojedinih kompanija, među kojima i Luke Beograd, "zapravo znači da će preispitati politiku koalicionog partnera – DSS, jer je to učinjeno u vreme kada je premijer bio lider te stranke Vojislav Koštunica".

"Nikolić vodi krajnje licemernu politiku. Ono što je rekao da će uraditi kada bude na vlasti sa koalicionim partnerima zapravo znači da će preispitati politiku tih koalicionih partnera. Naime, državno vlasništvo u luci Beograd prodato je sadašnjim vlasnicima 2005. godine u vreme kada je premijer bio Koštunica", rekla je Kolundžija Tanjugu.
Prema njenim rečima, NIkolić je rekao da će preispitati kako se moglo desiti da država po nižim cenama proda svoj udeo vlasništva u Luci Beograd.

Kolulndžija je naglasila da će država ispitati pod kojim uslovima je prodato njeno vlasništvo u toj kompaniji, ali i sve druge slučajeve u kojima je bilo eventualnih zloupotreba.

"Država će ispitati i sva druga pitanja koja se tiču organizovanog kriminala i korupcije. Institucije države će to preispitatit i u skladu sa zakonom povući poteze", rekla je Kolundžija.

Ona je objasnila da je privatizacija kompanije "Novosti" izvršena po zakonu iz 1998. godine, da država u vlasništvu ima 28 odsto plus sedam odsto PIO fonda i da je to još uvek u vlasništvu države.

"Kako su od malih akcionara kupovane akcije to nije posao države, sem ukoliko nije bilo nekih prevara i zloupotreba", rekla je Kolundžija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here