DS zatražila ostavku Vulina

0

U DS-u nezadovoljni kako Aleksandar Vulin troši pare
 

"Za Demokratsku stranku ovo je pravi primer kako vlada Aleksandra Vučića vidi razvoj civilnog društva, kao prostor za ‘pranje novca’ i fninasiranje izgradnje stranačke organizacije. Tražimo ostavku Aleksandra Vulina", navela je DS u saopštenju.

Ta partija je istakla da ministar "deli 1,8 miliona evra takoreći nepostojećim organizacijama civilno-socijalne zaštite osonovanim pod sumnjivim okolnostima" i dodala da su organizacije osnovane ili nekoliko dana pre otvaranja konkursa, na sam dan, kao i posle, iako je jedan od uslova na konkrusu bio da se dostavi završni račun za prethodnu godinu.

Demokratska stranka je navela da su procenjene uštede smanjivanjem plata prosvetara tri miliona, a da je Vulin "samo u poslednjih nedelju dana podelio identičan iznos nepostojećim organizacijama i centrima za socijalni rad za kupovinu stolova i stolica".

Kako su naveli, da paradoks bude veći, ministar je i autor "sramne" Uredbe o merama socijalne uključenosti korisnika novčane socijalne pomoći, čime se "uskraćuje pravo građanima na dodatnu socijalnu zaštitu".

"Demokratsko pravo je građana da udružuju i DS će uvek podržavati rad i uspostavljati saradnju sa organizacijama civilnog društva koje doprinose razvoju socijalnih usluga i demokratije u Srbiji. U saradnji sa organizacijama, dogovorićemo mehanizme kontrole koji će obezbediti da se ovakve stvari na konkursima više nikada ne ponavljaju", saopštila je ta stranka.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here