“Ako predsednik države i prvi čovek Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović 5. septembra bude prisutan na najavljenom i policiji neprijavljenom skupu na Cetinju, osim što će kao prvi čovek države, čija je obaveza da štiti Ustav, time podsticati nezakonje, Đukanović će, ali i svaki drugi visoki funkcioner ili poslanik koji bude prisutan, preuzeti odgovornost za sve što se bude dešavalo tog dana na tom skupu”, saopštio je Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Za 5. septembar najavljeno je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Đukanović je 28. avgusta saopštio da će 5. septembra doći na protest na Cetinju, ako SPC ne odustane od namere da ustoliči Joanikija u Cetinjskom manastiru.

– Činjenica da najavljeni skup, zapravo kontra-skup, nije prijavljen u skladu sa zakonskim procedurama, a da partijska mašinerija DPS uveliko mobiliše građane za dolazak, verodostojno demonstrira politički kukavičluk ove partije i njenog predsednika, koji nemaju hrabrosti da otvoreno i u skladu sa zakonom preuzmu punu političku i krivično-pravnu odgovornost za skup 5. septembra na Cetinju. Nakon mudre odluke Mitropolije crnogorsko-primorske i jučerašnjeg stava mitropolita Joanikija da se ustoličenje obavi u užem krugu i bez prisustva političara, Đukanović i njegov DPS, zajedno sa satelitima, tog dana na Cetinju biće ostavljeni sami, pa će svi u Crnoj Gori ali i van nje videti ko zaista želi mir i stabilnost Crne Gore. S obzirom na ovo, a nakon svakodnevnih radikalizujućih stavova iz političko-medijske orbite Mila Đukanovića i za najmanji incident na Cetinju biće odgovoran on lično, a u aboliranju od toga neće mu pomoći provodni trik neprijavljivanja skupa – istakao je Milačić.

On je dodao da usijanu atmosferu povodom ustoličenja stvara Đukanović sa svojim medijsko-političkim saradnicima.

– Atmosfera ima nameru da dodatno polarizuje već ionako polarizovano društvo. Atmosfera podstiče ekstremne pojedince na još ekstremnije razmišljanje i ponašanje, te da samo pokazuje na šta je spreman Đukanović radi održanja na političkoj sceni, očigledno spreman da suočen sa istorijskim političkim ambisom svoje partije, pokuša da i čitavu zemlju gurne u društveni ambis. Što mu naravno neće uspeti – poručio je Milačić.

On je kazao i da Prava Crna Gora poziva nadležne državne organe da se iz bezbednosnih razloga 5. septembra zabrani organizovani dolazak na skup na Cetinje iz drugih gradova, naročito imajući u vidu da pomenuti skup nije prijavljen policiji.

1 COMMENT

  1. Nemogu da shvatim da Srbi nemogu da urade nesto a drugi rade sta god hoce. Ljudi treba shvatati da je ovo borba za opstanak Srba i njene bastine. Ako je to napadnuto nema izreka mi smo za mir. To govoroäimo vec dugo godina a nista se ne menja sa druge strane oni sve vise i vise napadaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here