“Što se tiče predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, njegovo najavljeno povlačenje je trebalo da se dogodi – juče”, kazala je poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić.

– Sasvim je očekivano i prirodno da se Đukanović povuče, ne zbog godina ili vremena provedenog u politici, ne zbog spoljne politike, već upravo zbog onoga što je njegov režim propustio da uradi na unutrašnjem planu. Da je bilo drugačije, Crna Gora nakon promene vlasti na izborima ne bi doživljavala ovakva društvena posrnuća i podeljenost – rekla je Jelušić.

Ona ističe da je činjenica da postojeće stanje zahteva što hitniji rasplet i fokusiranje na ključne interese države i građana.

Navodi i da je glasanje sa DPS-om postalo neoprostivi greh, iako ga mirne duše čine i oni koji se zariču da to nikada neće učiniti.

Božena Jelušić je odgovorila i na pitanje da li njena stranka sarađivala sa DPS-om.

– Već sam pomenula da je politički ostrakizam koji se često demonstrira u parlamentu dugoročno opasan i neodrživ za zajednicu poput Crne Gore, sa tek nešto više od šesto hiljada stanovnika. Tako je “glasanje sa DPS-om” postalo neoprostivi greh, iako ga mirne duše čine i oni koji se zariču da to nikada neće učiniti. Uostalom, dovoljno je podsetiti na poslednje zasedanje Parlamenta. U URA smo to videli kao svojevrsno priznanje da smo u pravu kada insistiramo na tome da je važno za šta, a ne sa kim se glasa – istakla je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here