Dule: Nisu vanzemaljci, dodirnućemo ih

0

 

Košarkaši Partizana u sredu od 20,45 časova u "Pioniru" dočekuju ekipu Barselone, koja ove sezone još uvek nije osetila gorčinu poraza u okviru elitnog evropskog takmičenja.

 

"Mislim da nema objektivnog čoveka u Evropi koji ima dilemu koji tim je najbolji u Evropi i ko igra najbolju košarku. Bilo bi veliko iznenađenje da Barselona ne osvoji Evroligu, a možete misliti koliko bi iznenađenje bilo da ne pobede sutra. Oni su odlično vođena ekipa, moj mladi kolega je jako talentovan za trenera. Svi igrači su sjajno uklopljeni, igraju sa radošću. Svi, međutim, imaju i slabosti. Nećemo se uplašiti, ni ustuknuti. Nisu vanzemaljci, dodirnućemo ih", rekao je Vujošević.

 

Oba tima zabeležila su pobede u prvom kolu Top 16 faze Evrolige. Barselona je pobedila Marusi, a Partizan je napravio pravo čudo trijumfom u gostima nad prvakom Evrope Panatinaikosom.

 

"Najvažnije je da se mi ne opteretimo bilo čime osim zalaganjem i trudom. Treba da damo sve od sebe i ne treba da se brinemo ni oko čega drugog. Ako se opteretimo, onda se gubi i ta mala šansa koju imamo", kazao je trener Partizana i dodao:

 

"Ništa se nije promenilo zbog Atine. Dobro, jeste rezultatski, ali samo to. Mi ne možemo da se nadigravamo sa timovima kao što su Barselona i Panatinaikos. Mi možemo samo da ih uhvatimo na pogrešnoj nozi i važno je podvući da nemamo šta da izgubimo. Sve što mogu da obećam su spektakl i lepa košarka", dodao je Vujošević.

 

Kapiten crno-belih Petar Božić kaže da zna koliko je Barsa jak tim, ali se ne opterećuje statistikom po kojoj su Katalonci zabeležili svih 11 pobeda u dosadašnjem delu takmičenja.

 

"Ne razmišljam tako, oni igraju najbolju košarku u Evropi u ovom trenutku, ali mi imao svoje adute. Čvrsto stojimo na zemlji, motiv je najveći mogući i nećemo se predati. Da se igra u "Areni" ovaj meč bi srušio sve rekorde u posećenosti, ali svejedno, pamtiće se utakmica i po neviđenoj energiji "Pionira", koja će nas nositi. Daćemo sve od sebe, a videćemo da li će to biti dovoljno", rekao je Božić.

 

Paspalj: Sa Partizanom logika ne važi
Žarko Paspalj kaže da nije moguće realno sagledati šanse Partizana protiv Barselone.
"Realnost ne stanuje u Pioniru, jednostavno nikako ne možete da gledate ovaj susret tako što ćete procenjivati kvalitet timova. Ako gledate tako, onda Partizan nema šansu. Međutim, uz navijače, energiju sa tribina i maksimalno angažovanje Partizana, u koje ne sumnjam, ta razlika u kvalitetu se topi, nije to samo do igrača, ima i nešto drugo", kaže Papalj.


Grupa E
Sreda
Partizan – Barselona 20.45 RTS
Četvrtak
Marusi – Panatinaikos 20.45

Tabela: Barselona 1-0, Partizan 1-0, Panatinaikos 0-1, Marusi 0-1

Grupa F
Sreda
Efes Pilsen – Montepaski 19.15
Četvrtak
Makabi – Real Madrid 20.00
Tabela: Real Madrid 1-0, Montepaski 1-0, Makabi 0-1, Efes 0-1

Grupa G
Sreda
Žalgiris – CSKA 18.45
Unikaha – Prokom 20.45
Tabela: Prokom 1-0, CSKA 1-0, Unikaha 0-1, Žalgiris 0-1

Grupa H
Sreda
Olimpijakos – Himki 20.00
Četvrtak
Cibona – Kaha Laboral 18.30
Tabela: Himki 1-0, Olimpijakos 1-0, Kaha Laboral 0-1, Cibona 0-1

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here