Dupla kruna za Bajern!

0

 Fudbaleri Bajerna sa pobedničkim peharom
 

Ajren Roben je opet došao glave Borusiji! Često osporavani holandski vezista junak je 97. izdanja Kupa Nemačke, nalik čuvenom finalu Lige šampiona na Velmbliju prošle godine, ponovo je postigao odlučujući gol i u drugom minutu drugog produžetka doneo Bajernu 17. trofej u masovnijem takmičenju, koji je u završnici overio Tomas Miler – 2:0.

Tim iz Minhena je kaznio praktično prvu grešku golmana Romana Vajdenfelera, a Roben na pas Boatenga vratio Milionerima milo za drago za nedavni poraz u prvenstvu (0:3), pa je tako Pep Gvardiola premijernu sezonu na klupi bavarskog velikana, ipak, završio duplom krunom, pridodavši davno osvojenoj tituli još jedan domaći pehar. Kada već Ligu šampiona nije uspeo da odbrani.

 

 

Dante je sklonio loptu koja je posle šuta Humelsa već prešla gol liniju, ali pogodak nije priznat. Mada, pošteno bi bilo priznati da je Dortmundu maltene ukraden trofej isprednosa, pošto u regularnom delu sudija Florijan Majer nije priznao gol Matsa Humelsa! Kapiten Borusije je u 64. minutu posle centaršuta Sahina i prebacivanja lopte Levandovskog na drugoj stativi šutirao glavom i prebacio loptu preko gol crte. Za sve na stadionu bio je to čist gol, čak je i TV snimak jasno pokazao da je lopta unutra pre nego što ju je Dante vratio u polje, međutim, ako se uzme u obzir činjenica je u tom trenutku štoper Milionera bio u ofsajdu onda je po broju krucijalnih grešaka u toj akciji poravnata na 1:1.

Bio je to najzanimljiviji detalj ne baš pretarano interesantne utakmice u kojoj su treneri Klop i Gvardiola, suprotno navikama, prvi iskopali rov ispred svog gola, a tek onda povremeno pokušavali da razore tvrđavu protivnika. U prvom delu, Bajern je delovao za nijansu otresitije, pretio preko Milera i mladog Danca Hojberga, a moral igračima bavarskog tima nije pao ni posle povrede kapitena Filipa Lama.

Iskusni bek je na isteku pola sata morao da bude zamenjen usled povrede stopala, na teren je tek tad kročio Frank Riberi, međutim, ni Francuz, ni Holanđanin Roben na suprotnoj strani nisu uspevali da probiju bedem Borusije. Iako umalo posle prodora Riberija Šmelcer nije postigao autugol (56).

Poslednji meč u dresu Borusije Robert Levandovski (gle slučajnosti, za koji dan prelazi baš u Bajern) je mogao da ukrasi pogotkom s kraja prvog poluvremena, imao je Rojs pokušaj iz slobodnog udarca, Kirh je namučio Nojera, mada se mora priznati da je i na suprotnoj strani blistao Roman Vajndenfeler, pošto je u prvom poluvremenu glavom zaustavio šut, a pred kraj poput rukometnog golmana šut Robena.

Srbin Miloš Jojić igrao je 83. minuta na poziciji zadnjeg veznog. I to solidno. Možda nsu izostale njegove napadačke kreacije, međutim, u meču velikog uloga sasvim korektno je obavio većinu defanzivnih zadataka, nedozvolivši moćnom rivalu da se razmahne.

  

 

BORUSIJA DORTMUND – BAJERN MINHEN 0:2 (0:0, 0:0, 0:0)
(Roben 107, Miler 120+3)

 

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler – Pišček, Papastatopulos, Humels, Šmelcer – Sahin, Jojić (od 83. Obamejan) – Mhitarijan (od 60. Kirnh), Rojs, Groskrojc (od 110. Hofman) – Levandovski. Trener: Jirgen Klop.

BAJERN MINHEN: Nojer – Lam (od 30. Riberi, od 109. Pizaro) – Boateng, Dante, Rafinja – Havi Martinez, Hojberg (od 102. Van Bujten), Roben, Kros, Gece – Miler. Trener: Pep Gvardiola.

 

STADION: Olimpijski u Berlinu. GLEDALACA: 76.197. SUDIJA: Florijan Majer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here