VESTI
Slavski kolač je presekao vladika Siluan

Svetom liturgijom u svim hramovima SPC širom Australije obeležen je praznik Svetog velikomučenika Georgija Pobedonosca, u narodu poznat kao Đurđevdan.

Tog dana, parohijani pri hramu Svetog velikomučenika G’eorgija u Kabramati svečano su proslavili krsnu slavu, kojoj su prisustvovali mnogobrojni vernici sidnejske metropole i gosti.

Sečenje slavskog kolača u Kabramati

Svetu arhijerejsku liturgiju je služio, vernike pričestio i slavski kolač presekao episkop Siluan, sasluživali su ovdašnji sveštonoslužitelji na čelu sa starešinom hrama, protom Đurom Đurđevićem, i gostujućim sveštenicima i đakonima.

Zbog velikog nevremena u Sidneju nije obavljen trokratni ophod oko hrama, ali je to molitveno obeleženo.

Molitva pred slavski ručak

Tom prilikom, episkop Siluan je čestitao slavu svim slavarima i parohijanima, na čelu sa njihovim parohom, a zatim je u nadahnutoj besedi govorio o značaju žrtve Svetog velikomučenika Georgija za veru Hristovu, uz poziv da smo svi dužni da održavamo veru, ugledajući se na primer ovog svetitelja.

Jevanđelje je čitao đakon Miloš

Posle verskog dela, molitveno sabranje je nastavljeno u prostorijama parohijskog doma slavskim ručkom, koji su pripremile vredne članice Kola srpskih sestara.

Članice Kola srpskih sestara pripremile su slavski ručak

I ovogodišnje molitveno sabranje nastavljeno je u prijatnom raspoloženju do kasnih popodnevnih časova.

Apostole je čitao ipođakon Veljko Mrakić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here