“Crveno-beli” su u Kopenhagenu šesti put izvodili penale u evrokupovima, tako su se i popeli na krov Evrope, njihovi golmani su branili udarce, a dvojica su bili hladnokrvni i kao izvođači.

Milan Borjan je izrastao u Zvezdinog junaka u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kopenhagena na njegovom terenu. Imao je nekoliko sjajnih intervencija i dok se igralo, a u galeriju golmanskih junaka na “Marakani” ušao je u penal-seriji.

Borjan vara kolegu s gola Kopenhagena

Od pet šuteva koje igrači danskog prvaka nisu realizovali, sa svojih deset prstiju je odbranio tri. `Ajde, to mu je i posao, ali mu srce nije sišlo u pete ni za krešendo Zvezdinog trijumfa. U destoj, pretposlednjoj seriji hladnokrvno je, kao da je sam Darko Pančev, prevario kolegu na golu domaćina, koji mu je, odmah zatim, uzvratio istom merom. U seriji posle Pankov je još jednom bio precizan, a Borjan je Zvezdu opio radošću pošto je odbranio Vindov udarac.

Pre 44 godine isto se tako proslavio Ognjen Olja Petrović (1948-2000). U revanšu četvrtfinala Kupa pobednika kupova Zvezda je dočekala Real, koji ju je u Madridu pobedio s 2:0. Golovima Dragana Džajića u 36. minutu i baš Petrovića iz penala u 55, “crveno-beli” su istopili prednost madridskog velikana.

Na penale nije bilo promašaja u prvih pet serija, a u petoj je Petrović još jednom nadmudrio Migela Anhela. Zatim je Bratislav Đorđević promašio. Real je imao meč-loptu, kao Kopenhagen dvaput, ali je Gojo Benito poslao loptu visoko pored stative, što se nekoliko puta desilo igračima i Zvezde i danskog prvaka zbog neravnina na blatnjavoj beloj tački.

Slobodan Janković je zatim pogodio, a Petrović je, istini na volju, krenuvši napred dva metra s gol-linije, zaustavio udarac Karlosa Santiljane posred gola.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here