Dve velike biciklističke trke, 60. jubilarna “Trka kroz Srbiju” i 14. trka Beograd – Banjaluka spojiće narednih dana Srbiju i Republiku Srpsku.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović najavili su “Trku kroz Srbiju” koja startuje sa Jahorine 31. avgusta i završava u Novom Sadu 3. septembra, odnosno tradicionalnu trku Beograd – Banjaluka, koja se održava od 4. do 7. septembra.

– Drago mi je da imamo priliku da najavimo trku koja ima dugu tradiciju, koja je obeležila biciklizam u Srbiji i koja nije stala u mnogim teškim trenucima, a nije ni ove godine u situaciji u kojoj se svi nalazimo. Prvi put neću pričati o profesionalnom sportu, iako želim svim takmičarima što bolji rezultat. Važna je poruka zajedništva, koju šalje ne samo biciklizam kao sport, već celokupna manifestacija, da se bavimo rekreacijom, sportom, da vodimo računa o zaštiti životne sredine – izjavio je Udovičić.

Prema njegovim rečima, želja je da se utiče na svest svih građana da biciklizam kao sport i način života postane svakodnevica, da bicikl postane transprotno sredstvo i način rekracije.

– Drago mi je što ćemo promivisati i sve turističke kapacitete Srbije i RS, da pokažemo da smo zemlje sporta, da biciklizam pokazuje svoju snagu i da tradicija duga 60 godina živi u svima nama – poručio je Udovičić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime