Dvojica košarkaša u kritičnom stanju

0

 

Direktor Neurohirurške klinike u kragujevačkom Kliničkom centru Radivoje Nikolić rekao je da košarkaš Grozdanić ima teško nagnječenje mozga, krvarenje u mozgu, prelome lobanje i kostiju lica i nalazi se u komi i diše uz pomoć aparata.

 

Pomoćni trener košarkaškog kluba iz Novog Sada Dušan Alimpijević (24), i pored teške povrede nosa i brojnih modrica i ogrebotina po celom telu, je bio svestan. Ležeći u krevetu u Urgentnom centru je za "Blic" rekao da se ne seća kako se udes dogodio, ali da jedino pamti jak prasak i udar.

 

Ministarka sporta u poseti kod Dušana Alimpijevića

"Bio sam u šoku kao nikada u životu. Nisam osećao noge i bio sam priklešten, tako da nisam mogao da se pomaknem. Sve je bilo polomljeno, puno stakla… Čuo sam jauke i drugare kako dozivaju pomoć. Sećam se da su se jednog trenutka pojavili vatrogasci koji su počeli da seku lim, da razvlače olupine i oni su nas izvukli. Prebacila nas je Hitna pomoć i od tada smo bili u rukama lekara", priča Alimpijević za "Blic".

 

Udes se dogodio oko sat posle ponoći, kada je kombi beogradske registracije BG 816-646, koji je prevozio košarkaše KK "Novi Sad" sa utakmice u Kruševcu, velikom brzinom udario u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru, ka Beogradu.

Dvojica teško povređenih košarkaša su posle brze intervencije vatrogasaca i hitne pomoći, prebačeni su u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu. On su zadobili povrede glave i grudnog koša.

 

Ostala šestorica košarkaša sa lakšim povredama zadržani su na posmatranju.

 

Povređene košarkaše posetili su i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić i ministarka Snežana Samardžić-Marković.

 

 

Prema rečima dežurnog lekara Urgentnog centra u Kragujevcu Vladete Nedeljkovića, četvorica košarkaša smeštena su u Urgentni centar, dvojica na Kliniku za ortopediju, a dvojica koja su u najtežem stanju, nalaze se u Centru za intenzivnu negu.

 

 

"Dvojica košarkaša nalaze se u teškom stanju i priključeni su na aparate za disanje", izjavila je doktorka Rajna Leković, dežurni anesteziolog na Odeljenju intenzivne nege Kliničkog centra Kragujevac.

Doktorka Leković je rekla da su oni noćas primljeni na Odeljenje intenzivne nege sa teškim povredama glave i grudnog koša i da su odmah operisani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here