Džaba podrška gazde i ovacije navijača: Aleksandar Stanojević napustio Makabi

0

Vesti – M. Todorović
Završio treću epizodu u inostranstvu: Aleksandar Stanojević
 

Razoračan porazom na domaćem terenu od Beitara (3:1), bivši šef struke Partizana je odlučio da podnese ostavku i posle šest meseci okonča misiju u Izraelu.

"Za sve nas u klubu ovo je težak trenutak, jedan od najtežih u mojoj karijeri. Nema dileme da je Stanojević dobar trener i želim da mu zahvalim na boravku u Haifi, jer smo mnogo naučili od njega. Odgovornost za rezultate, ipak, nije samo njegova, trebalo bi da je ponesu i fudbaleri, od njih očekujem da se koncentrišu na obaveze, jer nas u narednoj godini čekaju zahtevni zadaci“, rekao je Jakob Šahar, predsednik Makabija, usvajajući ostavku Stanojevića.

Ovo je drugi put u poslednjih mesec dana da je Stanojević podneo ostavku. Prva nije prihvaćena, jer je predsednik stao u njegovu odbranu i naredio opštu mobilizaciju tima, srpski stručnjak je dobio poverenje i činilo se da je ta podrška imala efekta. Posebno ako se ima u vidu da je ekipa za koju brani Vladimir Stojković ostvarila četiri pobede u pet utakmica, a posle jedne od njih, na gostovanju imenjaku iz Netanje navijači su na fantastičan način pokazali šta misle o radu Aleksandra Stanojevića.

Zanimljivo, uprkos lošim rezultatima, Stanojeviću niko od navijača ni u subortu nije zamerio na porazu, nije se čuo nijedan zvidžuk ka njemu, čak je od igrača dobio podršku u svlačionici. Mmeđutim, očito da odnosi u samoj svlačionci nisu bili na najvišem nivou, što je rezultiralo remijem sa Bnej Šakinom (1:1) i porazom od Beitara iz Jerusalima, zbog čega su su "zeleni" ostali na deobi četvrtog mesta na tabeli, a kako je pred početak prvenstva jedan od ciljeva bio napad na šampionsku titulu, Stanojević je osetio potrebu da šok terapijom razmrda ekipu i povukao se.

Aleksandar Stanojević je tako završio treću inostranu epizodu u karijeri, jer je posle staža u srpskom fudbalu (OFK Beograd, Srem, omladinska reprezentacija i Partizan, osvojio dve titule i jedan kup) radio u Kini kao trener Dalijen Aerbina i Peking Guana, da bi letos dogovorio saradnju sa Makabijem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here