Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Izabranici Aleksandra Džikića, košarkaši Budućnosti, ne mogu nazad. Meč protiv Partizana koji je na programu 15. maja sa početkom u 20 časova i 45 minuta nosi prefiks biti ili ne biti. Poraz označava kraj sezone u ABA ligi, a pobeda ostavlja Podgoričane u igri, kada je reč o borbi za trofej u elitnom regionalnom društvu.

Šampion Crne Gore u sezoni koja je u toku, odigrao je tri meča protiv Partizana, nije osetio slast pobede, a dilema je da li Budućnost, uz veliku podršku sa tribina, jer će dvorana “Morača” izvesno biti ispunjena do poslednjeg mesta, može da produži polufinalnu seriju, da li može da stigne do odlučujuće treće utakmice, popularne majstorice.

– U plej – ofu, povoljan rezultat se ostvaruje ako se igra čvrsto, ako se igra sa puno energije, sa mnogo upornosti i želje. To su preduslovi, mora da se radi, nema drugog načina. Mora da se veruje i da se želi – naglasio je trener Budućnosti, Aleksandar Džikić.

Na reči trenera Džikića, nadovezao se odlični Amerikanac, Kendrik Peri, koji je tokom sezone stigao u glavni grad Crne Gore.

– Biti ili ne biti. Moramo da pobedimo ili je sezona u ABA ligi gotova. Moramo da ispravimo greške iz prvog meča. Moramo da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani pre svega. Što se napada tiče, moramo da stižemo do otvorenih pozicija kao u prvom meču, ali ako želimo da pobedimo, moramo da pogađamo iz otvorenih pozicija – naglasio je Peri.

Utakmica između Budućnosti i Partizana na programu je 15. maja sa početkom u 20 časova i 45 minuta. Dan kasnije, snage će u Ljubljani odmeriti Cedevita Olimpija i Crvena zvezda. Zvezda i Partizan vode u polufinalnim serijama sa 1-0 i imaju dve meč lopte za plasman u finale, ali pitaju se Budućnost i Cedevita Olimpija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here