Tanjug/AP
Boris Džonson i Vladimir Putin

Britanski premijer Boris Džonson danas je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, na sastanku u Berlinu, poručio da neće doći do normalizacije odnosa dve države sve dok Moskva ne prestane sa “destabilizujućim aktivnostima” koje ugrožavaju bezbednost Velike Britanije i njenih saveznika.

Portparolka Džonsonovog kabineta u Dauning stritu rekla je da se on sa Putinom sastao u Berlinu, na marginama mirovne konferencije o Libiji.

Kako je preneo Rojters, Putin i Džonson su razgovarali o pitanjima vezanim za Libiju, Siriju, Irak i Iran.

“Jasno je (Džonson) stavio do znanja da nema promene u britanskom stavu po pitanju Salsberija, koje je bila nepromišljena upotreba hemijskog oružja i bezobziran pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Ujedinjenog Kraljevstva. Džonson je rekao da se takav napad ne sme ponoviti”, navela je njegova portparolka u saopštenju.

Ona je govorila o napadu na bivšeg ruskog dvostrukog tajnog agenta u Salsberiju, u Engleskoj 2018.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja agenta, navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u.

Rusija je oštro u više navrata odbacila te optužbe.

– Premijer (Džonson) je rekao da neće doći do normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusija ne prekine sa destabilizujućim aktivnostima, koje prete Ujedinjenom Kraljevstvu i njegovim saveznicima i koje podrivaju sigurnost naših građana i našu kolektivnu bezbednost – rekla je portparolka, prenosi Rojters.

2 COMMENTS

  1. Eh, “steta” sto Rusiji nije Srbija pa da je casom izbombarduju…….Kako bi onda ovaj klovn bio zadovoljan!

  2. Jedini saveznik Velike Britanije je Amerika, ostali su potlaceni. Jos potlaceni! O kakvoj normalizaciji on moze da petlja. Red neresenih pitanja izgleda drugacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here