Džonson počeo kampanju za izbore, ljut na opoziciju

0

Britanski premijer Boris Džonson započeo je kampanju Konzervativne stranke za izbore 12. decembra, optuživši političku opoziciju da blokira Bregzit.

Stojeći ispred premijerske rezidencije u ulici Dauning, Džonson je rekao: “Ne želim prevremene izbore, niko ne želi izbore u decembru, ali stigli smo do faze u kojoj nemamo drugu opciju”, prenosi AP.

On je kazao i da zakonodavci u Parlamentu “iznova i iznova odbijaju da sprovedu Bregzit i postupe prema rezultatima referenduma”.

Džonson je kritikovao lidera levičarske Laburističke stranke Džeremija Korbina, a kako navodi AP, tvrdeći netačno da je Korbin “stao na stranu (ruskog predsednika Vladimira) Putina”, nakon što su bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka napadnuti nervnim agensom u engleskom gradu Solsberiju.

Početak kampanje je za konzervativce bio prilično nepovoljan, budući da je ministar kabineta Alan Kerns podneo ostavku nekoliko minuta pre Džonsonovog govora zbog uloge njegovog bivšeg zaposlenog u svedočenju koje je dovelo do odbacivanja slučaja silovanja na sudu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here