Džordž Buš se vratio da brani Obamu!

0

Buš je nakon svoja dva predsednička mandata u velikoj meri nestao iz javnosti i retko se pojavljivao u medijima pre katastrofe u Haitiju
 

Ruš Limbaug, verovatno najpoznatiji politički radio voditelj u SAD-u, i uvereni konzervativac, predvodi komentatore koji tvrde da Obama koristi katastrofu u Haitiju kako bi "ispeglao" svoj ugled među crnom zajednicom.

 

 

"Haiti im je došao kao naručen. Zato nismo mogli da dočekamo da pošaljemo ljude tamo", rekao je Limbaug u svojoj emisiji. Haiti je, pričaju mnogi američki komentatori, neka vrsta Obamine Katrine, a Obama će se svojski potruditi kako bi krizom upravljao bolje nego Buš tokom katastrofe u Nju Orleansu.

 

Buš, koji je zajedno sa Obamom i još jednim bivšim predsednikom, Billom Klintonom, pokrenuo inicijativu za pomoć Haitiju, rekao je tokom nastupa na NBC-u da "ne zna o čemu oni pričaju. Predsednik me je informisao o najnovijim događajima i kao što sam rekao, jako cenim njegovu brzu reakciju".

 

Buš i Klinton su veći deo nedelje proveli na raznim televizijskim stanicama u SAD-u, dajući intervjue. Buš je napomenuo važnost što bržeg slanja pomoći Haićanima, a kad ga je voditelj pitao može li da se seti nekih lekcija iz vremena Katrine, rekao je:

 

"Kao prvo, treba vremena dok se dostave zalihe. Drugim rečima, postoji očekivanje kod ljudi da će se sve dogoditi brzo, a to je nekad teško izvesti. Kao drugo, postoji jako puno dobre volje za pružanjem pomoći. Zato nas je Obama pitao da pomognemo".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here