Eksplodirao autobus sa hodočasnicima

0

Autobus je eksplodirao zbog gume koja se zapalila

"Autobus je ušao na benzinsku stanicu s jednom od guma koja je bila u plamenu i guma je eksplodirala. Troje ljudi je poginulo", rekao je Samur.

 

Mediji koji su izvestili o ovom događaju davali su drugačije izveštaje o broju stradalih. Rojters je izvestio da je poginulo najmanje šest ljudi. Arapska satelitska televizija Al Džazira prethodno je prenela da je u eksploziji autobusa u oblasti Sejeda Zajnab, u Damasku, stradalo nekoliko desetina ljudi.

 

 

Prema navodima iranske televizije "Pres", dvoje poginulih su bili putnici, a ostale žrtve su bili prolaznici, među kojima zaposleni na obližnjoj benzinskoj stanici.

"Delovi tela još su razbacani oko autobusa", izjavio je britanskoj televiziji jedan očevidac i dodao da su oštećeni objekti u blizini mesta eksplozije.

 

U Siriji je poslednjih godina izveden niz bombaških napada. U napadu automobilom bombom na bezbednosni kompleks kod aerodroma u Damasku, u septembru 2008, ubijeno je 17 ljudi. Vlasti su za taj napad okrivile islamističku grupu Fatah-al-Islam, s bazom u Libanu, povezanu sa Al Kaidom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here