commons.wikimedia/Bernard Gagnon
Glavni grad Sirije Damask

Eksplozija gasovoda u oblasti Damaska dovela je do opšteg nestanka struje u Siriji, javila je državna televizija pozivajući se na Ministarstvo energetike, dok Ministarstvo nafte ne isključuje mogućnost da je to mogao biti teroristički napad.

– Eksplozija na arapskom gasovodu između okruga Dumaira i Adra u provinciji Damask dovela je do generalnog nestanka struje u Siriji – izjavio je sirijski ministar energetike Zuheir Harbutli, prenosi televizija.

Kako se navodi, ministar nafte i mineralnih resursa Sirije Ali Ganem rekao je da bi eksplozija na gasovodu koji snabdeva južni region zemlje “mogla biti teroristički napad”.

Ministar je naglasio da su zbog eksplozije tri stanice prestale sa radom. Prema njegovim rečima, stručnjaci rade na otklanjanju problema.

Snabdevanje strujom postepeno se obnavlja.

– Snabdevanje električnom energijom postepeno se obnavlja u provincijama Sirije – saopštio je ministar električne energije Zuheir Harbutli.

Ministar je istakao da su tehničari od prvih minuta posle eksplozije započeli popravke i da će se u narednih nekoliko sati situacija “vratiti u normalu”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime