EL: Partizan vratio -21 i pobedio Makabi

0

 

Košarkaši srpskog šampiona fantastičnom igrom u drugom poluvremenu meča u Tel Avivu uspeli su da nadoknade veliki minus iz 13. minuta kada su gubili sa 21 koš razlike, i do kraja zasluženo trijumfuju rezultatom 85:77 (12:27, 20:19, 26:20, 27:11).

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dušan Kecman sa 29 poena, a fantastično veče završio je sa sedam trojki iz devet pokušaja izvan linije 6,25. Lester Mekejleb je dodao 12, a Aleks Marić 10 poena. U poraženom timu najbolji je bio Deron Perkins sa 13 poena, a Alan Anderson ubacio je 12.

 

 Obe ekipe su otpočele meč su dosta grešaka, ali je Makabi trojkama već u petom minutu stigao do vođstva 13:3. Domaći tim je održavao prednost od 10 poena, pošto su "crno-beli" napravili veliki broj grešaka u napadu, a igrali su slabo i u odbrani. Izraelci su brzim kontrama i preciznim šutem za tri poena razbili goste iz Beograda i dobili su prvu četvrtinu rezultatom 27:12.

 

Makabi je nastavio sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a izraelski šampion je već u 13. minutu došao do vođstva od 34:13. Košarkaši Partizana nisu imali rešenje za presing igru domaćeg tima u odbrani, što se očitovalo velikim brojem grešaka i izgubljenih lopti, a Beograđane nije služio ni šut. Makabi je u prvom poluvremenu bio dominantan u skokovima, iako je Partizan u ovom segmentu igre bio najbolji u dosadašnjem delu Evrolige.

 

"Crno-beli" su ipak konsolidovali redove i u 18. minutu smanjili vođstvo domaćih na 41:27, ali je Makabi prvo poluvreme dobio rezultatom 46:32. Srpskog šampiona je u igri držao odlični Dušan Kecman, koji je u ovom delu meča postigao 13 poena.

 

Izabranici Duleta Vujoševića su početkom treće četvrtine serijom od 5:0 smanjili na 46:37, a onda su "crno-beli" zonskom odbranom u 27. minutu prišli na samo sedam poena razlike (58:51). Dve trojke gostiju Rašića i Robertsa, u 32. minutu potpuno su utišale prepunu "Nokija arenu", a Partizan je prišao na svega dva poena razlike (66:64). Makabi se pokušao vratiti u igru, ali su "crno-beli" sa nove dve trojke Robertsa i Kecmana preokrenuli rezultat u svoju korist i prvi put poveli u meču rezultatom 70:67.

 

Partizan je dva minuta pre kraja imao vođstvo 79:75, ali su domaći smanjili na 79:77. Mekejleb je 27 sekundi pre kraj pogodio dva bacanja za 81:77. Makabi nije iskoristio napad, a Milošević je sa slobodnih bacanja povećao vođstvo "crno-belih" na 83:77. Srpski šampion je potom mirno priveo meč kraju i zasluženo dobio susret rezultatom 85:77.

 

 

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da su njegovi izabranici u trenucima kada su ubedljivo gubili, izgubili i strah prema protivniku, pa je prezadovoljan krajnjim epilogom i pobedom "crno-belih" u Tel Avivu.

 

Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede. Naredni meč biće odigran za dva dana ponovo u "Nokija areni" u Tel Avivu, a treći duel na programu je 30. marta u Beogradu. Četvrti meč je na programu dva dana kasnije, takođe u glavnom gradu Srbije, a  eventualni, peti susret biće odigran 7. aprila u Tel Avivu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here