ATAImages
Saša Matić

Dugo najavljivani koncert Saše Matića oduševio je dve večeri zaredom publiku u beogradskoj Areni. Pevač je nastupio tačno pet godina posle prethodnog spektakla na ovom mestu. Dame su jedva dočekale da uživaju u hitovima folk pevača, i nije ni čudo da su karte planule munjevitom brzinom i za 9. mart.

Publika na nogama

Koncert je počeo pesmom “Prejako”, a publika je pevača pozdravila gromoglasnim aplauzom. Emocije su doživele vrhunac kada se Matić obratio prisutnima i otkrio da je koncert posvećen nežnijem polu i da će ovaj nastup biti nešto posebno.

– Večeras je vaš dan, žene! Vi ste to zaslužile. Biće veća emocija jer je ovde 90 posto žena – kazao je Saša malo pred koncert okupljenim pripadnicima sedme sile i dodao:

– Imao sam doručak, trening, pa spremanje i dolazak ovde, tako je prošao današnji dan. Publika će otići zadovoljna sa koncerta. Energija je najbitnija, svi gosti su moji dobri prijatelji. Porodica me podržava, ćerke su tu. Kad god mogu one posete moje koncerte. Mlađa ćerka me je zamolila da otpevam: “Mešaj, mala”…

Od prvog takta publika je bila na nogama i s muzičkom zvezdom pevala uglas. Matić je bio na mukama da iz bogatog muzičkog repertoara odabere hitove koje će stati u tri sata druženja sa publikom. Miks sastavljen od starih i novih pesama oduševio je sve generacije u Areni. Saša je pevao sve hitove, od onih sa početka karijere “Kralj izgubljenih stvari”, “Poklonite mi nju za rođendan”, “Kad ljubav zakasni”, “Ruzmarin”, pa sve do onih sa poslednjeg albuma. Niko nije ostao imun na jednu od najpopularnijih “Nađi novu ljubav”, kada je atmosfera dovedena do usijanja.

Gosti iznenađenja su bile Milica Todorović i Milica Pavlović, koje su atmosferu dovele do usijanja. Obe su bile počastvovane što ih je kolega pozvao da baš one budu gošće na koncertu u najvećoj koncertnoj dvorani na Balkanu.

Matića su iz prvog reda bodrile supruga i ćerke. Naime, Aleksandra i Tara su pozirale zajedno sa Anđelijom prisutnim novinarima, a ono što je mnogima zapalo za oko jeste da su se obukle skoro identično.

PODRŠKA PORODICE: Supruga Anđelija sa ćerkama

Nole uživao uz Crvenu jabuku

Posle tačno godinu dana od poslednjeg nastupa u MTS dvorani, a čak pet od prvog održanog koncerta u kultnom prostoru, legendarni bosanki pop-rok sastav Crvena jabuka nastupio je pred punom salom, započinjući koncertnu sagu od tri martovska koncerta u Beogradu. Žera se u par navrata i obratio publici ne krijući da uživa u emociji koju deli sa njom toliko decenija unazad. Koncert je počeo pesmom “Sa tvojih usana”, potom “Ne daj da ovaj osećaj ode”, “Voleo bih”… a publika je sa Žerom uglas pevala i đuskala. Koncertu je prisustvovao prvi reket sveta Novak Đoković sa suprugom Jelenom, mamom Dijanom tatom Srđanom, taštom i drugim članovima porodice.