Pixabay.com
Foto: Ilustracija

“Er Srbiji ćemo sigurno pomoći”, istakao je danas na konferenciji u Vladi Srbije ministar finansija Siniša Mali.

– Juče sam imao sastanak sa predstavnicima Er Srbije i sigurno ćemo joj pomoći, i druge zemlje pomažu svojim avio-prevoznicima – dodao je Mali odgovarajući na pitanja novinara.

– Mi bez Er Srbije ne bismo imali ni kako da vratimo naše sugrađane niti čime da dovezemo maske i respiratore – kazao je Mali.

Prema njegovim rečima, sada se videlo zašto je važno imati nacionalnu avio-kompaniju. Kako kaže, postoje tri simbola države – zastava, himna i avio-kompanija.

– Ne mogu sada reći kako i koliko ćemo pomoći, razgovori su u toku, možda da kupimo još neki avion”, kazao je ministar. “Er Srbija neće u bankrot, nesumnjivo ćemo pomoći – istakao je Mali.

– Najavili smo otvaranje aerodroma za 18. maj. Er Srbija se sprema da poleti na one destinacije na koje će moći da sleti krenućemo jedan po jedan grad, jedan po jedan let – dodao je.

Kako kaže, napravljena je konzervativna projekcija poslovanja Er Srbije.

– Sigurno će biti mali ‘load faktor’ popunjenosti aviona. Nama je cilj da Er Srbija krene da radi što pre u što većem kapacitetu, ali to ne zavisi samo od nas – objasnio je Mali.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here