Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Turska će od danas početi da ublažava restriktivne mere uvedene radi suzbijanja koronavirusa, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, tako da će biti ukinuto ograničenje međugradskog saobraćaja u sedam pokrajina i ublažen policijski čas koji je uveden za starije i mlade tokom vikenda.

Turska ima oko 130.000 slučajeva koronavirusa, što je najveći broj izvan zapadne Evrope, SAD i Rusije, preneo je Rojters.

Erdogan je izjavio da će Turska početi da ublažava restriktivne mere u maju, junu i julu, pošto je broj zaraženih počeo da se smanjuje tokom poslednje dve sedmice.

Govoreći posle sastanka vlade, predsednik Turske je rekao da će starijim građanima i mladima biti dozvoljeno da izađu napolje na četiri sata svakoga dana počevši od ovog vikenda i da će restrikcije vezane za putovanja biti ukinute za sedam gradova, ali ne i za Istanbul, Ankaru i Izmir.

Prema Erdoganovim rečima, tržni centri, berbernice i pojedine prodavnice moći će ponovo da rade od 11. maja sve dok se drže prvaila normalizacije, dok će univerziteti nastaviti sa akademskim kalendarom od 15. juna.

Erdogan je, međutim, upozorio da će vlada uvesti mnogo strože mere ako se plan o normalizaciji ne bude poštovao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here