prof. dr sci. med. Siniša Kojić

Prva pomisao na estetsku hirurgiju za dame u Srbiji, ali i širom planete, je bujno poprsje. Ipak treba znati da koliko je popularna operacija uvećanja, toliko je i popularan zahvat smanjenja dojki, objašnjava prof. dr sci. med. Siniša Kojić, osnivač estetske klinike Varis u Novom Beogradu.

– Uvećanje grudi je jedna od najčešćih operacija, ali malo ko zna da je i smanjenje veoma čest zahvat.

Ističe da su dame koje se odluče za augmentaciju (uvećanje) eksponirane. Odnosno da svaka devojka koja ugradi grudi uvek se pohvali drugarici i kada izlazi u javnost najčešće nosi nešto usko i naglašava svoje “nove” grudi, za razliku od dama koje oduvek imaju bujno poprsje.

Treba naglasiti da je isto tako veliki broj pripadnica nežnijeg pola koje imaju prirodno velike grudi.

– Žene sa velikim grudima sakrivaju svoj dekolte, nose široku garderobu, a onda kada dođu na kliniku i odluče se za zahvat smanjenja dojki, one se nakon njega preporode – objašnjava ovaj hirurški mag.

Navodi da koliko su zahvalne pacijentkinje koje uvećavaju grudi, toliko su zahvalne i one dame koje ih smanjuju.

– Kada se grudi smanje, ženama je mnogo lakše. One se osećaju lakše, nemaju teret koji nose. Nemaju više težinu koju mogu da osećaju u ramenima.

Prof. dr Kojić kaže da čim olakšate ženi težinu od velikih dojki, mogu da joj se umire i muke koje mogu da nastanu od njih, poput deformiteta kičme.

Osnivač klinike Varis ističe da i prilikom zahvata smanjenja grudi nov dekolte može da bude besprekoran.

– Ako se smanjenje dojki besprekorno uradi, to na isti način budu veoma lepe grudi kao da se uvećavaju implantima.

Prof. dr Kojić tvrdi da je najvažnije kada dama ušeta u estetski hram klinike Varis da iskaže svoje želje, a onda joj ukaže na mogućnosti.

– Otvoren razgovor pun poverenja između pacijenta i hirurga je najvažniji.

Doktor objašnjava da u klinici postoji uhodan mehanizam kada je reč o smanjenju grudi.

– Insistiramo da se dan ranije dođe kod nas i urade svi pregledi i konsultacije sa kardiologom i anesteziologom. Sutradan dame smestimo u njihove sobe na odeljenju klinike Varis. Proces operacije započinje sa crtanjem i pravljenjem preoperativnih fotografija. Pacijenti se zadržavaju na klinici jednu noć. Žene su u totalnoj anesteziji tokom zahvata i volim da ispratim ceo proces.

Što se tiče zahvata smanjenja grudi, prof. dr Siniša Kojić ističe da je to mnogo manje bolna operacija od uvećanja dojki. Maltene i nema oporavka, dan-dva i pacijentkinja može polako da se vrati svim svojim aktivnostima.

Ne vade se konci

Prof. dr sci. med. Siniša Kojić objašnjava da je nega ožiljaka kod smanjenja grudi jednostavna.

– Najčešće se radi rez oko bradavice, vertikalni i može da se skine po kilogram, kilogram i po sa jedne dojke. Na našoj klinici konci se ne vade i dame nose samo “steril strip” tračice na rani i mogu normalno da se tuširaju.

Kontakt:

Telefon za Viber I WhatsApp  +381 66 83 83 126

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime