Ešton: Obustavite nasilje u Izraelu i Palestini

0

Obustavite nasilje: Ketrin Ešton
 

"Izuzetno sam zabrinuta zbog izveštaja o nasilju u pograničnoj oblasti između pojasa Gaze i Izraela i duboko žalim zbog gubitka života. Pozivam i Izraelce i Palestince da pokažu uzdržanost i u potpunosti obustave svako nasilje", navela je Visoka predstavnica Eštonova u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Baronesa Ešton je ocenila da incidenti poput današnjeg, u kojem su ubijena dvojica Palestinaca i dvojica izraelskih vojnika, podrivaju napore čiji je cilj da omoguće što skoriji nastavak mirovnog procesa.

 

 

Inače, izraelski tenkovi krenuli su danas ka Pojasu Gaze nakon najtežih sukoba vojske sa palestinskim militantima u poslednjih 14 meseci u kojima su poginula dva vojnika i dva Palestinca.

 

Očevici su izjavili da se pet izraelskih tenkova i dva oklopna buldožera kreću ka gradu Kan Junis. Očevici su dodali da tenkovi otvaraju vatru u pravcu grada.

 

Palestinska oružana grupa "Komiteti narodnog otpora" saopštila je da je jedan od njihovih pripadnika teže ranjen od eksplozije tenkovske granate u istočnom delu grada. Palestinski izvori izjavili su da je primetno i prisustvo izraelskih vojnih helikoptera i bespilotnih letelica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here