fudbaler Partizana na utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope protiv RFS-a iz Rige na stadionu Partizana, Beograd 27.08.2020. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

UEFA za 2. kolo kvalifikacija Lige Evrope delegirala malo poznatog arbitra Jurija Frišera

Narednog četvrtka (17. septembar, od 19.00 časova) Partizan nastavlja pohod ka grupnoj fazi Lige Evrope, a protivnik crno-belima na gostovanju u Moldaviji, u drugom kolu kvalifikacija, biće ekipa Sfintul Georgi Suručenija.

UEFA je za taj meč delegirala malo poznate sudije iz Estonije.

Glavni arbitar je Juri Frišer (36), koji se na FIFA losti nalazi od 2016. godine i uglavnom je delegiran za mečeve mlađih selekcija, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.

Istina, delio je pravdu i na nekoliko utakmica kvalifikacionih rundi u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ali bili su to uglavnom dueli slabijih timova u prvim kolima, samim tim i slabijeg intenziteta. Što se Estonije tiče, Frišer ima prilično veliko iskustvo sa preko 150 utakmica u najjačem takmičenju i skoro 50 u rangu niže.

Frišeru će na meču Sfintiula Georgi Suručenija i Partizana pomagati sunarodnici Veiko Motšik i Aron Harsling. Deleget meča je Oktavijan Goga iz Rumunije, a specijalni posmatrač Pavel Sali iz Kazahstana.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here