Kosovo online
Miroslav Lajčak

Evropska unija nije potvrdila da li će bivši predsednik Slovenije Borut Pahor naslediti Miroslava Lajčaka na mestu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Prištine i Beograda, ali je portparol EU kazao da čekaju leto da bi se pričalo o ovoj temi, kada će o tome glasati zemlje članice.

– Zapravo, trenutno je angažovan specijalni predstavnik, a on je Miroslav Lajčak. Njegov sadašnji mandat još traje i očekuje se da će ga države članice promeniti na leto. Sada ne želimo da se petljamo u spekulacije o tome šta bi moglo da se desi – rekao je portparol EU .

Slovenački list “Delo” preneo je da se bivši predsednik Slovenije Borut Pahor sprema da stupi na poziciju specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, nakon što Miroslav Lajčak okonča mandat na toj funkciji u septembru.

“Delo” napominje da za poziciju specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Pahor mora da podnese ličnu prijavu Evropskoj službi za spoljne poslove, što kako se dodaje, još nije učinio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here