EU sprema dodatne, ali ne i ekonomske sankcije Rusiji

0

 

Evropska unija ne razmatra šire ekonomske sankcije ruskoj privredi i bankama
 

Za sada se, međutim, ne razmatraju i šire ekonomske kaznene mere ruskoj privredi i bankama, jer većina članica EU smatra da još uvek ima izgleda za političko rešenje ukrajinske krize, imajući u vidu da je OEBS već uspostavio neke kanale saradnje s Moskvom, a naročito Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Grčka misle da bi to imalo veliku štetu za evropsku privredu.

 

 

Pročitajte još:

* “Izbori 25. maja ili nove sankcije Moskvi“

* EU pravi teren za sankcije Rusiji

* EU se ne šali: Proširila sankcije Rusima

Rusija već namerava da znatno poveća ekonomsku saradnju s Kinom i otvori vrata kineskim investicijama, a jedan veliki gasovod će uskoro početi da Kini isporučuje ruski gas, javila je agencija Blumberg.

 

Kako su agenciji Beta preneli upućeni izvori u Savetu ministara EU, moguće je da šefovi diplomatija evropske dvadesetosmorice u ponedeljak u Briselu na spisak sankcija dodaju još petnaestak ruskih pojedinaca i dva preduzeća vezana za poslovanje na Krimu i Donjecku.

 

Kancelarka Merkel i predsednik Oland su ipak predočili, kako je to protumačeno u medijima u EU, da ni ekonomske sankcije Rusiji nisu isključene ako bi propali predsednički izbori u Ukrajini, jer bi to, kako su rekli, "dodatno oslabilo" tu zemlju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here