Tanjug/AP

Evropska unija traži od organizatora Svetskog prventsva u boksu koje se održava u Beogradu da omogući ravnopravno učešće kosovskih boksera na takmičenju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

– EU u potpunosti podržava Međunarodnu boksersku asocijaciju u njenom očekivanju da se delegacija Bokserskog saveza Kosova ne tretira drugačije od delegacije bilo koje druge članice Asocijacije i da se omogući da Kosovo učestvuje na ravnopravnoj osnovi – izjavio je Peter Stano, portaprol EU, prenosi RSE.

Delegacija sa Kosova, koju su činila tri boksera, selektor i sekretar Bokserskog saveza Kosova, od subote, 23. oktobra, pokušavala je da ode u Beograd, kako bi učestvovali na svetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Srbije.

Peter Stano podseća da su evropski predstavnici redovno podsećali da trajna normalizacija odnosa i održivo pomirenje između društava počinje intelektualnom, kulturnom, atletskom i umetničkom razmenom. Takve razmene, naglasio je on, su neophodne za izgradnju međusobnog razumevanja.

– Vlasti na svim nivoima treba da ulože napore da obezbede da se takve razmene odvijaju redovno, nesmetano i bez ikakvih smetnji – podvukao je Peter Stano, portparol EU.

2 COMMENTS

  1. „Evropska unija traži od organizatora Svetskog prventsva u boksu koje se održava u Beogradu da omogući ravnopravno učešće kosovskih boksera na takmičenju“
    A da ja pitam tu evropsku uniju: “Je li vi to isto tražite za naše sportiste, kad se njima na administrativnom granicom prelaz sprečava?
    Nema gorih ličmerna nego tih političara iz te njihove evropske unije!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here