Euleks “pravdoljupci” ogrezli u kriminal

0

Euleks ogrizao u kriminalu i korupciji, više mu ne veruju ni Srbi ni Albanci
 

Osmišljen da na prostorima južne srpske pokrajine uspostavi red i zakon, obuči i uvede sudije, tužioce i istražitelje za samostalan rad, Euleks je opustošio Kosmet od Srba.

 

Preostali Srbi listom smatraju da je Euleks od prvog dana radio na dovršavanju "posla" koji je započeo NATO svojim "Milosrdnim anđelom", kada je bezočno bombardovao Srbiju 1999. godine.

 

Uspešna misija – opustošili Kosmet od Srba

Učinak misije Euleksa iz ugla Srba meri se desetinama pritvorenih i osuđenih, desetinama raspisanih poternica zasnovanih na "pokazivanju prstom" u ljude (obično na osnovu jednog svedoka), gašenju srpskih opština i nasilnom uključivanju Srba u centralne i lokalne institucije samoproklamovanog Kosova.

 

Svako ko se iole suprotstavio ili predstavljao pretnju za realizaciju plana o nezavisnoj državi Kosovo završio je ili u zatvoru ili na poternici.

 

Građanska inicijativa "Srbija, Demokratija, Pravda" uhapšenog Olivera Ivanovića ogorčena je na Euleks, a advokati su "složili" na desetine video zapisa i tone dokumentacije o duplim standardima službenika Euleksa.

 

Potvrdu selektivne pravde potvrđuju video-zapisi o puštanju na slobodu pripadnika zloglasne terorističke "Dreničke grupe" i njihovom orgijanju po barovima u vreme kada su bili u zatvoru?!

 

Za to vreme Ivanoviću posete članova porodice odobravaju uz stroge mere nadzora.

 

Podmićivanje i korupcija

Slučaj Azema Sulje, teroriste, bivšeg vođe ŠIK-a (obaveštajne službe terorističke OVK) i odbijanje "pravdoljubaca" da pokrenu istragu o njegovoj odgovornosti za zločine nad Srbima i likvidaciju političkih neistomišljenika, dovodi se u direktnu vezu sa podmićivanjem i korupcijom u Euleksu.

 

Sulja, ujak Hašima Tačija, prema nezvaničnim, ali učestalim informacijama, platio je, poput Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja, pet miliona evra "Londonskom klubu" kako bi slobodno nastavio da se bogati na nesreći Srba.

 

Zna se da su odbornici opštine Lipljan (uz podršku jednog Srbina Borivoja Vignjevića?!) formirali Fond za odbranu Fatmira Ljimaja i da se u njega svojevremeno "slilo" više od pet miliona evra.

 

Sloboda za Haradinaja

Odbrana Haradinaja je, što na Kosovu, što od Albanaca iz dijaspore, sakupila desetak miliona evra i tim parama platila oslobađajuću presudu Haškog tribunala.

 

U te fondove "slivala" su se i donatorska sredstva SAD i zemalja zapadne Evrope, ali sve to nije bilo dovoljno Euleksu, istražiteljima i sudijama da Ljimaju izreknu kaznu za zloupotrebu sredstava namenjenih – gradnji puteva po Kosovu?!

 

Na brojne dopise i pitanja agencije SRNA upućene zvaničnicima Euleksa dobijan je isti odgovor: "U interesu istrage ne možemo dati više detalja".

 

Umesto završenih istraga i hapšenja zločinaca obelodanjeno je da je upravo Euleks ogrezao u kriminalu i korpuciji i da više neme poverenja ni kod Srba ni kod Albanaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here