Evrokup: Čudesni Marinković za prvi trijumf Partizana!

0

Nova sjajna partija: Vanja Marinković

 

Junak pobede "parnog valjka" bio je Vanja Marinković, koji je timu iz Ploeštija ubacio 19 poena uz fantastičan šut za tri poena – 5/4 (10/6 iz igre).

 

Meč je prelomljen u poslednjem kvartalu, gde su crno-beli napravili seriju od 12:0 koju su sigurno čuvali do poslednjeg zvuka sirene.

 

Sjajno veče srpskog šampiona konstantno je "kvario" neverovatan šut za tri poena gostojuće ekipe. U jednom momentu procenat je iznosio i preko 70 odsto, ali smirenost u odsudnim trenucima bio je ključ prvog trijumfa Partizana u drugorangiranom evropskom takmičenju.

 

Osim Marinkovića odlične role imali su i Edo Murić, koji je upisoa 14 poena, a iza njega bili su Mačvan sa 12, odnosno Gagić i Milutinov sa po 10 poena. Na drugoj strani Braun i Li zabeležili su po 13 poena, a Labović i Flauers po 10.

 

U sledećem kolu Partizan će dočekati Lijetuvos Ritas, a pobeda u tom meču znatno bi "odškrinula" vrata srpskom predstavniku u borbi za plasman u narednu rundu.

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE

40. minut – Fantastična odbrana Marinkovića, Gagić sa dva slobodna bacanja rešava pitanje pobednika. Utakmica je završena rezultatom 

39. minut – Tepić uzvraća za tri poena i donosi Partizanu krucijalnih šest poena prednosti.

38. minut – Još jedna trojka Džontea Flauersa koji uvodi meč u neizvesnu završnicu – 70:67.
36. minut – Mohamed pogađa jedno slobodno bacanje i prekida seriju Partizana od 12:0.
35. minut – Trojkom sa osam metara, Mačvan diže "Pionir" na noge. Prednost raste…
33. minut – Tim iz Ploeštija dobro je otvorio i poslednji period, ali su crno-beli serijom od 7:0 vratili minimalnu prednost u svoju korist.
30. minut – Oba puta Mačvan je bio precizan sa linije penala, ali je Flauers pogodio još jednu trojku za goste. Na poslednji odmor, Asesoft odlazi sa četiri poena prednosti.
29. minut – Džerard Li prekida "post" i povećava prednost gostiju – 53:50.
28. minuta – Tri minuta bez poena na obe strane.
25. minut – Zicer je ubacio Mačvan za koš prednosti Beograđana, a onda je Di Braun neverovatnom trojkom doneo prednost Asesoftu.
23. minut – Labović trojkom iz dotrčavanja izjednačuje – 48:48.
21. minut – Marinković nastavlja da rešeta, ali su gosti iskoristili oba napada na startu trećeg perioda.
20. minut – Odličan finiš druge četvrtine srpskog šampiona. Četa Duška Vujoševića na poluvreme odlazi sa pet poena suficita – 43:38.
17. minut – Marinković vezuje pet poena i vraća prednost Partizanu – 40:36.
16. minut – Milutinov je pogodio tri penala i prekinuo seriju gostiju od 9:0.
14. minut – Gosti iz Ploeštija prvi put vode. Hejs je pogodio trojku, a Kuper u sledećem napadu povećava prednost – 36:32
13. minut – Gosti uspevaju da stignu do izjednačenja, ali Andrić dalekometnim hicem donosi novu prednost svom timu. Milutinov sa linije za slobodna bacanja povrećava razliku. 
10. minut – Braun pogađa sa zvukom sirene i smanjuje prednost Partizana na samo dva poena. Prva četvrtina je završena.
9. minut – Gagić je pogodio uz faul, ali promašio slobodno bacanje za dvocifrenu prednost (25:16). Lukauskas ubacuje trojku i tako ne dozvoljava crno-belima da se odlepe – 25:19.
7. minut – Milan Mačvan je ušao na parket i odmah pogodio "fejdovej". Di Braun smanjio je prednost, ali je Mačvan u sledećem napadu ubacio "2+1".
5. minut – Flauers poravnava rezultat (7:7), ali Partizan poenima Murića i Gagića stiže do najveće prednosti – 14:7.
3. minut – Marinković istrčava kontru i postiže "laganu dvojku". Labović postiže pet uzastopnih poena i smanjuje vođstvo Partizana.
1. minut – Utakmica je počela. Milutinov zakucava za početno vođstvo crno-belih, Vanja Marinković u sledećem napadu pogađa trojku (5:0).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here