Košarkaška sezona uskoro počinje, a pažnja javnosti će biti usmerena na mečeve u Evroligi i Evrokupu.

 

Očekuju se pune dvorane u mečevima u dva naiznačajnija evropska klupska takmičenja, a i navijači će biti pod posebom prismotrom.

Novinar „Sportanda“, Emilijano Karkja objavio je interesantnu vest koja se tiče navijača, tačnije kodeksa oblačenja i ponašanja na mečevima Evrolige i Evrokupa.

Navedeno je da svi vinovnici događaja moraju da nose, majice, pantalone i patike ili cipele. Nijedna osoba ne sme biti puštena u dvoranu pod uticajem opijata (droga, alkohol). Takođe, i lična higijena mora biti na adekvatnom, tačnije propisanom nivou.

Kodeks ponašanja nalaže da se nadležnima u dvorani prijavi nepropisno ponašanje gledalaca, tačnije agresivno, uz korišćenje ružnih reči, a navijači će od strane Evrolige biti ohrabreni da prijavljuju takve slučajeve, koji će biti procesuirani po kratkom postupku. Policija, klubovi i lokalne vlasti zajedno će učestvovati u procesu emancipovanja publike.

Ostaje veliko pitanje, na koji način će se ova pravila primenjivati prema navijačima Crvene zvezde i Partizana, i da sudeći po svemu navedenom možemo očekivati nove kazne za naše klubove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here