Evropske integracije su izvor tragedije

0

Sergej Nariškin, predsednik Dume
 

On je naglasio da je sporazum Ukrajine o ekonomskom udruživanju sa EU potpisan "usred vojne operacije", koja je izazvala brojne žrtve među civilima i priliv izbeglica u susedne ruske regione.

 

"Mnogi u Evropi već govore o istinskim ciljevima kaznene operacije u regionima Donjeck i Luganjsk. Nismo sami u shvatanju da iza svega stoje napori za narušavanje ukrajinskog ekonomskog suvereniteta", istakao je Nariškin u tekstu objavljenom u listu "Rosiskaja Gazeta".

 

Prema njegovim riječima, nisu više skriveni planovi za potpunu prodaju evropskim i američkim vlasnicima svih sredstava od kojih je nekad ukrajinski narod imao ekonomsku korist.

 

Nariškin ističe da takozvani mirovni plan ukrajinskog predsednika Petra Porošenka nema nikakve veze sa pronalaženjem mirnog rešenja sukoba.

 

"Posle trodnevnog produženja prekida vatre, koji je omogućio vojsci da se pregrupiše, pokrenuti su još suroviji napadi na teritorije na istoku Ukrajine. Novi ukrajinski lider lično je naredio da se nastavi sa dejstvima, jutro posle detaljnih i naizgled uspešnih četvorostranih pregovora", podseća Nariškin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here